Текстове в Закона за личната помощ ще бъдат преразгледани и

...
Текстове в Закона за личната помощ ще бъдат преразгледани и
Коментари Харесай

Преразглеждат текстове от Закона за личната помощ

Текстове в Закона за персоналната помощ ще бъдат преразгледани и ще бъдат гласувани от Народното събрание още веднъж в петък. Това заяви Вера Иванова – майка на дете с увреждане и един от основателите на „ Системата ни убива “, след среща с премиера Бойко Борисов в Министерски съвет.
„ Имаше промени на текстове сред първо и второ четене, касаещи Закона за персоналната помощ. И имаме увещание, че те ще се преразгледат още на следващия ден и в петък ще се гласоподават отначало. С тези 150 млн. лева казусът е, че не се разпределят вярно. Надявам се, че след днешната намира се разбра още и че главният проблем са ТЕЛК-овете. Надяваме се доста скоро да има съществена промяна, която да стартира с промяна точно в ТЕЛК “, съобщи още Иванова, представена от организация " Фокус ".
Промените в Закона за персоналната помощ ще се вкарват поетапно, обезпечени са задоволително средства. Това сподели и ръководителят на бюджетната комисия в Народното събрание Менда Стоянова.
„ Тази година одобряваме бюджета на общественото министерство с над 1,3 милиарда лева – целият e фокусиран в обществената средства. Заедно с тези 150 млн. лева, част от които ще бъдат гаранция за осъществяване на Закона за персоналната помощ и част - за Закона за хората с увреждания. Така че уговорката, който поехме, към този момент е реалност. Днес имахме среща с майките, тъй като те се притесняваха, че тези пари няма да бъдат задоволително, с цел да обезпечат осъществяването на Закона за персоналната помощ, само че той ще се вкарва поетапно и пари ще има. Там е значимо да се разпишат текстове за метода, по който ще се извършва тази помощ “, съобщи Стоянова.
Тя уточни, че е значимо е да се одобряват дефинитивно на двата закона. „ Надявам се след последните разяснения, които коментирахме с майките, Министерски съвет да ги одобри в петък, а идната седмица Народното събрание да ги гласоподава в зала “, съобщи Стоянова.
„ Парите са задоволително, значим е контролът оттук-нататък”, съобщи Бойко Борисов след срещата с майките от „ Системата ни убива”.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР