Текстът не съдържа спойлери, но ако все пак искате да

...
Текстът не съдържа спойлери, но ако все пак искате да
Коментари Харесай

Телевизионна терапия с 5 истински жени и 1 лъжа, или колко големи са „Големите малки лъжи“ в сезон 2

Текстът не съдържа спойлери, само че в случай че въпреки всичко желаете да запазите целия сюжет в цялостна загадка преди гледане, по-добре на четете надолу.

Какво се случва, когато пет от най-хубавите актриси в Холивуд се съберат в основни функции, а към тях по-късно се причисли Мерил Стрийп? Отговорът е: един от най-успешните сериали през последните години .

Първи сезон на „ Големите дребни неистини “ сътвори възторг с екранизацията на едноименния разказ от австралийката Лиан Мориарти . Не единствено поради грабващата история, само че и ярките героини, които трансформират визиите за дамите такива, каквито би трябвало да бъдат показвани и на екран, с цел да дават отговор на същинския живот.

 Големите дребни неистини HBO

След обрата в края на първите 7 епизода през 2017 година феновете нямаха самообладание да видят какво се случва с „ Петорката от Монтерей “. А фактът, че историята в книгата завършва до такава степен, не е причина HBO да постави точка – по тази причина и шоуто трябваше да продължи .

Красиви лъжкини: Никол Кидман, Рийз Уидърспуун и компания зашеметиха на премиерата на „ Големите дребни неистини “ сезон 2

Рийз Уидърспуун и Никол Кидман отпред и като продуценти, Лора Дърн, Зоуи Кравиц и Шайлийн Уудли опровергават мнението, че доста дами в един екип не е на добре. Във втория сезон на „ Големите дребни неистини “ те още веднъж са във вихъра си, давайки най-хубавото, което умеят пред и зад камера .

Както всяко продължение, и това претърпя някои рецензии. Някои постоянно срещани метафори в сюжета останаха без отговор, събитието от последната сцена от сезона пристигна изведнъж , само че без особена последователност към нея и резултата, който носеше финалът на първи сезон. А след новите събития, с които се сблъскват героините, животът им като че ли се връща съвсем там, където последно ги бяхме оставили – или пък не, доколкото всеки е свободен да пояснява финалната сцена по личен метод.

 Големите дребни неистини HBO

Способно ли е да оцелее едно другарство, построено върху неистина, и по какъв начин една загадка може да се резервира, в случай че изяжда от вътрешната страна няколко дами? Това са някои от въпросите, които сезон 2 задава, гмурвайки се в дълбините на женската душа, дълбока най-малко колкото океана, към който се намира градчето Монтерей.

Затова и може да се каже, че втори сезон на „ Големите дребни неистини “ развива повече самите героини, в сравнение с цялостната история. А методът, по който го прави, е задоволителен, с цел да ви държи залепени за екрана по време на новите 7 епизода, до момента в който ви просълзява и разсмива с персоналните борби на Селест, Маделин, Рената, Бони, Джейн, а този път и Мери Луиз.

 Големите дребни неистини HBO

Участието на Мерил Стрийп беше може би най-обсъжданото този сезон и с право, когато тя има способността да открадва вниманието във всяка сцена. За страдание, онази, провокирала заглавия още по време на фотосите предишното лято, в която Рийз Уидърспуун запраща сладолед по Мерил (припомнете си тук), беше изрязана. Получихме обаче други колоритни моменти сред двете героини, също и един вик, който феновете ще помним дълго.

Тайната, която Мерил Стрийп е пазила за новата си роля

Останалата част от играта на Стрийп също е забележителна, както може да се чака. Героинята ѝ Мери Луиз минава през най-трагичния интервал, който може да се случи на една майка – оправянето със загубата на сина си, само че и приемането на същинската му същина, за която не е подозирала преди неговата гибел.

 Големите дребни неистини HBO

Справянето с прочувствени контузии и домашно принуждение продължава да бъде водеща тематика при Селест (Никол Кидман) , която ще би трябвало да покаже вътрешната си мощ и бъде непоклатима, с цел да резервира фамилията си. Джейн (Шайлийн Уудли) получава нов късмет за своето бъдеще , само че с цел да го грабне, ще се наложи да се оправи с предишното си. Малките неистини изплуват и при другите фамилии, до момента в който всяка от останалите героини ги преодолява по личен метод, а едни от най-култовите моменти принадлежат на беснеещата Рената (Лора Дърн) . Научаваме повече за детството на Маделин (Рийз Уидърспуун) , което ще сложи под въпрос връзката със брачна половинка и по-голямата и щерка, и това на Бони (Зоуи Кравиц), измъчвана от лъжата , която сплотява петте дами, и новото наличие в дома ѝ.

В новата глава от живота си дамите от „ Петорката на Монтерей “ не престават безпардонно да бъдат себе си и ни карат да ги обикваме с всичките им качества и дефекти, както би трябвало да обичаме и себе си. „ Големите дребни неистини “ е като среща с приятелки, която работи лечебно, с цел да си напомниш, че никой не е съвършен, а поправянето на пукнатините зависи от теб. Или че просто е обикновено да имаме пукнатини и е в реда на нещата от време на време да не се чувстваш наред.

 Големите дребни неистини HBO

Финалът оставя малка врата за идващ сезон и е въпрос на време дали подобен ще има. Телевизията надали скоро ще види още веднъж нещо сходно, в случай че пред камера не се събере още веднъж същият екип, и то в цялостен състав – това е изискването, което към този момент загатва и самата Никол Кидман. Честно казано, хората надали ще се уморят да гледат тези дами, само че дали не е по-добре да оставим техните героини там, където въображението ни им отрежда място сега? Истината за някои неща е по-добре да не се знае…или?

„ Големите дребни неистини “: ще се сбогуваме ли с дамите от Монтерей след сезон 2? (+ всичко, което би трябвало да знаете за новите епизоди)
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР