Текстът е от профила на авторката във Фейсбук и е

...
Текстът е от профила на авторката във Фейсбук и е
Коментари Харесай

Странните преференции са сигнал за контролиран вот

Текстът е от профила на авторката във " Facebook " и е оповестен със единодушието й. Заглавието е на редакцията.

Феноменът " Наше село обича Х " е просто метод за отчитане на следен избор. Прост като фасул и ефикасен!

Например Иван е заречен на локалния партиен стотник, че от неговото село ще обезпечи 20 гласа за партията У. Ако беше в някой град, където има фабрики на обвързваните с партията олигарси, тази година има нова мода: градските крепостни ги карат да

влизат в стаичката с един и същи телефон с изключени тон и мълния и да си снимат бюлетината.

Така в края на деня Иван има 20 разнообразни по време и идентични по наличие фотоси, щото подопечните му боравят със смарт телефони...

Но в Наше село - а и в някои градски махали също - това е сложна интервенция. Затова никаква несигурна техника, напряко директна заповед: гласувате с номер еди-кой-си за партия У и с авансово уречен номер от листата с преференции, който дава отговор на неизбираемия Х.

Това коства Z пари на калпак, плюс % за Иван. На края на деня Иван единствено би трябвало да ревизира има ли в урната тъкмо 20 преференции за Х! Ако всички са налице, може и бонус да има!

Има една дребна специфичност - в случай че преференцията е за някой от началото на листата, цената на глас може да е Z+, т.е. действителна преференция за поддръжка на действително избираемо място е по-скъпа.

Повечето преференции обаче са за претенденти отвън листата на избираемите.

Тези гласове са по-евтини, тъй като преференцията е единствено сигнал за брояча, нищо друго.

Работа на партийните влъхви е да разпределят по този начин преференциите, че да не стане някоя груба изненада и поради едното преброяване 15-тия в листата да измести лидера!

При всички положения обаче нелогичната обич на даден район към изцяло чужд за тях претендент е сигнал за следен избор! И прокуратурата би трябвало да проверява. Най-лесно е да мине през някое всеобщо гласувало за У/Х Наше село и да накара гласоподавателите да произнесат на глас имената на обичания от тях Х.

Накрая да напомня главния принцип на изборното счетоводство - то е същото, като мутренското! Ако може да получиш нещо посредством заплашване, няма потребност да вадиш пари!

Всичко, което би трябвало да знаете за: Евроизбори 2019 (609)

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР