(Текст и редакция: БЛИЦ) Болен от СПИН мъж застана с

...
(Текст и редакция: БЛИЦ) Болен от СПИН мъж застана с
Коментари Харесай

Болен от СПИН в разтърсваща изповед: Имат ни за прокажени зомбита, които се разпадат

(Текст и редакция: БЛИЦ) Болен от СПИН мъж застана с тил пред камерите на Нова телевизия в предаването „ Комбина ” и разкри своята персонална история и компликациите, пред които се изправят хора като него. Той научил за болестта преди 8 години, като, съгласно лекарите, носил вируса най-малко 3-4 години преди този момент. „ Когато ми споделиха диагнозата, като че ли вряла вода ми се изсипа на главата. Почнах към този момент да мисля за заравяне - кой ще пристигна, по какъв начин ще реагират”, показа той. Когато отишъл в Инфекциозна болница да се записва, той питал лекарите какъв брой му остава да живее, а те му дали отговор: „ Ще живееш обикновено колкото другите”. Той, обаче, не повярвал.

Мъжът, който не пожела да каже името си, се заразил от полов контакт с различен мъж. Дори го срещнал в болничното заведение и другият бил подготвен да го набие, тъй като мислел, че сътрудникът му е бил болен преди него и му е предал вируса.

Откакто знае че е болен, анонимният мъж е имал полови контакти с други хора. Винаги употребява презерватив, само че заобикаля да им разкрива тайната си. „ В тези среди, когато това се разбере, всички научават и ти си жертван на липса на всевъзможен обществен живот”, показа той.

Заразеният счита, че има смисъл да споделя тайната си, единствено в случай че нещата тръгнат към сериозна връзка. Той разкрил на околните си, че носи вируса, само че не и че е гей. Бившата му жена, обаче, знае и двете му секрети. Той излизал с мъже още по време на брака им, само че се разделили не поради това, а тъй като сред тях зародили други проблеми.

Според носителя на ХИВ, казусът на инфектираните не е заболяването, а отношението на хората. Налагало му се непрекъснато да лъже, че не е болен. Лъгал работодатели, с цел да бъде назначен на работа, лъгал лекари, лъгал околните си. Вирусът го обрекъл на самотност. Хората не разбирали, че от здрависване и прегръдка той не може да се съобщи.

„ Все едно си скверен, някакво зомби, което се разпада”, сподели той. „ Мога да кажа, че към този момент нямам никакви приятели”, добави тъжно той.

Мъжът показа и последното си предпочитание: „ Да се затворя у дома, да не виждам никого, да умра”.



Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР