Тексаски любители на офроуда успяха да затънат с руския снегоблатоход

...
Тексаски любители на офроуда успяха да затънат с руския снегоблатоход
Коментари Харесай

Американци закъсаха с най-добрия всъдеход в света

Тексаски фенове на офроуда съумяха да затънат с съветския снегоблатоход " Шерп ", именуван " най-хубавия всъдеход в света ". Машината с 63-цолови колела, създадена от Алексей Гарагашян, е забуксувала в кална локва и се е наложило да я издърпват благодарение на лебедка, написа Факти бг.


Главната специфичност на " Шерп " са патентованите безкамерни гуми със свръхниско налягане и специфична система за надзор на налягането и пневмоциркулационното окачване, изобретено от Гарагашян. Гумите на всъдехода са свързани между тях с въздушни канали. Техният дебит може да се контролира до цялостно затваряне, което по едно и също време усъвършенства деформацията на колелата при превъзмогване на затруднение и отчасти заменя окачването.

Снегоблатоходът има японски дизелов мотор Kubota с размер 1.5 литра и мощ 44 к.с., комбиниран с петстепенна ръчна скоростна кутия. Максималната скорост на суша е 45 км/ч, а във вода - 6 км/ч.

Клиренсът на " Шерп " е 600 мм, което му разрешава да минава през бетонни блокове. Оборудването включва тента, халогенни фарове, 58-литров контейнер и защитна дъга. Допълнително могат да се поръчат печка, ремарке и спомагателни резервоари, инсталирани в колелата.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР