Текилата бавно си проправя път и става все по-известна в

...
Текилата бавно си проправя път и става все по-известна в
Коментари Харесай

Текилата и звездите

Текилата постепенно си проправя път и става все по-известна в Америка, както измежду елементарните жители, по този начин и измежду звездите, трансформирайки се в пиво, което показва мощни политически възгледи.

Съгласно Съвета за дестилирани спиртни питиета в Съединени американски щати продажбите на текила са се нараснали с 121% от 2002 година насам.

Една от аргументите за повишаването е, че богатите и известните американци към този момент одобряват текилата като пиво, което сполучливо замества шампанското и виното.

It's Friday!!!! #TGIF #Party #JT #901 #JustinTimberlake #Friday #Fun #Tequila #ThankGodItsFriday #TNKids #TNKidNation #JTFam #Sauza901 #HeCanBarTendMyPartyAnytime

Публикация, споделена от Amber (@ambertnkidjt) на Юли 21, 2017 в 6:25 PDT

Джордж Клуни, Джъстин Тимбърлейк и Пи Диди са известни почитатели на напитката, като даже основават свои лични марки.

Хелън Мирън си разреши да пие шот текила на аления килим на Оскарите, а запалената по здравословните храни и питиета Гуинет Полтроу популяризира текилата, поради неналичието ѝ на глутен и минимално калорично наличие.

helen mirren taking a shot of tequila in the oscars carpet is my new favourite thing pic.twitter.com/MMHR4rZh89
— ells (@ATOMlCMILLS) 5 март 2018 година

Несъмнено текилата е отлично пиво, само че възходящата ѝ известност в Съединени американски щати в действителност е обвързвана с дейностите от страна на президента Доналд Тръмп.

Според New York Times: " За някои американци пиенето на текила, тип мескал, изработен от синьо агаве в избрани региони на Мексико, е метод да алармират за противоречие с председателството на Доналд Тръмп, който трансформира една гранична стена сред Съединените щати и Мексико в приоритет ".

 Агаве

Агаве

Кампанията на Тръмп по отношение на Мексико, кара Джон Рексър, създател на марката за алкохолни питиета Ilegal Mezcal , да сътвори линия от тематични артикули с облика на Доналд Тръмп, които Рексър употребява за набиране на средства за разнообразни организации, ориентирани към обучение, неофициална младежка и имиграционна промяна, репродуктивни права на дамите и други.

Големият производител на текила Джон Рексър организира и митинг с пиянство, който назовава " Шот за Доналд ", с който подарява по два $ за всяка фотография на закупена бутилка с марката Ilegal Mezcal , дружно с хаштаг #AShotAtDonald.

Never forget #ashotatdonald #illegal #adaythatwillliveininfamy

Публикация, споделена от anner415 (@anner415) на Яну 20, 2017 в 11:17 PST

Баровете в цялата страна реагират разпалено на възгледите спряло политиката на президента с коктейли с текила в символ на митинг.

Стига се до увеличение на потреблението на текила, защото другите марки на мексиканската напитка показват паниката си за евентуалните негативни последствия, които една слаба връзка със Съединените щати може да има върху продажбите им.

Tag a friend who always has your back. #HouseOfFriends

Публикация, споделена от Casamigos Tequila (@casamigos) на Сеп 14, 2017 в 1:02 PDT

С гордо и постоянно изразходване на алкохола, американците наподобява демонстрират поддръжката си към Мексико и обичаната им вносна напитка.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР