Тежкотоварните камиони, които пътуват по маршрут към границата с Румъния

...
Тежкотоварните камиони, които пътуват по маршрут към границата с Румъния
Коментари Харесай

Тировете, които пътуват към Румъния през Русе, ще бъдат спирани за изчакване в централната част на страната

Тежкотоварните камиони, които пътуват по маршрут към границата с Румъния през Русе, ще бъдат спирани за изчакване в централната част на страната, заяви.

Целта е да се предотврати образуването на тапи в региона на граничния пункт " Дунав мост ", разгласи зам.-министърът на вътрешните работи Венцислав Катинов.

Трима заместник-министри - на превоза, на вътрешните работи и на районното развиване дойдоха в Русе, с цел да се опитат да решат казуса със задръстването от камиони в региона на границата с Румъния.

Бързото решение на обстановката даде Венцислав Катинов от вътрешното министерство - прекъсване на камионите навътре в страната.

" От два дни това го вършим за Търново и Стара Загора. Там в тоя сектор на подобаващи места ги стопираме на пътното платно. Сега ще увеличим така наречен периметър на прекъсване, ще тръгнем към Ловеч, Плевен, Шумен, ще слезем и надолу, с изключение на Стара Загора и до Хасково ще стигнем ".

Големият проблем обаче остава неналичието на съгласуваност сред румънските и българските служби. С въпроса даде обещание да се заеме зам.-министърът на районното развиване Николай Шушков.

" Ние би трябвало да продължим с дипломатическите старания с отсрещната страна, защото има избрани интервали от денонощието, в които Румъния не према наши транспортни средства, които минават през Дунав мост, особена на излаз България и това основава теза прословути тапи. А това е въпрос на дипломатически старания и може би ще бъдем разбрани ".

На срещата със заместник-министрите стана ясно, че ще бъдат построени два буферни паркинга в региона, само че това ще се случи най-рано след половин година.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР