Тежкото състояние на трикратният олимпийски шампион Наим Сюлейманоглу е довело

...
Тежкото състояние на трикратният олимпийски шампион Наим Сюлейманоглу е довело
Коментари Харесай

Бъбрекът на Сюлейманоглу отказал, но лекарите остават оптимисти

Тежкото положение на трикратният олимпийски първенец Наим Сюлейманоглу е довело до отричане на един от бъбреците му. В понеделник (25 септември) Джобния Херкулес беше признат в болница в Истанбул поради остра цироза на черния дроб. Той беше подложен в медикаментозна кома, а по-късно изваден от нея.

Въпреки отказването на бъбрека, лекарите, които се грижат за някогашния играч по повдигане на тежести, остават оптимисти за положението му. Те обаче още един път показаха вяра, че трансплантацията на черен дроб ще бъде осъществена допустимо най-бързо. Най-удачен донор е братът на първенеца - Мухарем.

" Наим е в схващане, знае къде се намира, осъзнава положението си, което е добре. Не може да кажем нищо изрично, тъй като процесът на лекуване е дълъг. С катетър е, тъй като един от бъбреците му отхвърли. Отчитаме обаче усъвършенстване в чернодробната функционалност, което е добре. Диша независимо, а не благодарение на уред. Изразява се добре с къси фрази. Нормално е да има проблем при потреблението на по-дълги в неговото положение. Трансплантацията остава само решение. Ние вършим всичко допустимо. Направили сме предварителни проучвания. Най-важното за нас обаче е общото положение на пациента. Той е постоянен ", разкри лекар Мехмет Емин Гюнеш.

От положението на Сюлейманоглу се интересуват президентът на Турция Реджеп Ердоган, министър-председателят Бинали Йълдъръм и спортният министър в страната. От болничното заведение в Истанбул обявиха, че с изключение на на околните, дават информация за положението на щангиста и на държавните мъже.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР