Тежкото поражение с 0:3 от Милан“ в първия мач от

...
Тежкото поражение с 0:3 от Милан“ в първия мач от
Коментари Харесай

Разград видя рекордно поражение

Тежкото проваляне с 0:3 от „ Милан “ в първия мач от 1/16-финалите на Лига Европа е рекордно в историята на „ Лудогорец “. За пръв път „ орлите “ изгубиха с подобен резултат на своя стадион в Разград в дуел от евротурнирите. До момента “зелените “ имаха едвам 2 загуби на „ Лудогорец Арена “ – 0:1 от „ Милсами “ през през сезон 2015/16, както и 1:2 този сезон от „ Истанбул ББ “ от груповата фаза на шампионата. Останалите инкасирани провали като хазаин са на националния стадион „ Васил Левски “ в София.

Това е и втората най-изразителна загуба като хазаин на българския първенец, дружно с тази от „ Валенсия “ (0:3) на 1/8-финалите от същата конкуренция през 2014-а. Мачът с „ прилепите “ обаче се организира в столицата ни.
В четвъртък вечер „ Лудогорец “ игра мощно единствено в началните минути, откакто отстъпи самодейността на гостите от Милано. „ Зелените “ по този начин и не затрудниха стража на „ червено-черните “ Джанлуиджи Донарума, а най-опасното състояние бе гредата на Светолав Дяков след отдалечен удар при започване на второто полувреме.
Преломен се оказа първият гол, паднал в самия завършек на първата част. Тогава защитата на домакините се пропука, а Патрик Кутроне изскочи от дълбочина, с цел да насочи с глава топката в мрежата на Ренан. След почивката неразчетени и прибързани дейности на Козмин Моци доведоха до дузпа, осъществена от резервата Рикардо Родригес. А в самия завършек на дуела различен коз на наставника Дженаро Гатузо – Фабио Борини се разписа за 3:0.
“Шоу на „ Милан “ в България! Гатузо към този момент има 1/8-финалите в джоба си “, обями авторитетното издание „ Гадзета дело Спорт “.

„ Тутомеркато “ пък писа най-високата оценка на младока Кутроне – 7,5. Именно 19-годишният нападател завоюва наказателния удар през втората част, пречупил дефинитивно домакините.
От своя страна Димитър Димитров заложи в стартовия състав на новото попълнение Якуб Шверчок, само че пред поляка по този начин и не се откри добра опция. На почивката 25-годишният таран бе сменен от Вандерсон, само че и бразилецът бе безпомощен против хубавичко защита на „ Милан “. В заключителната част Херо даде късмет за изява на младия Светолав Ковачев, направил дебют в евротурнирите.
Поражението на процедура остави „ Лудогорец “ без шансове в Милано след седмица. А след втория дуел отборът на Херо ще се концентрира напълно и единствено върху представянето в шампионата, откакто през декември отпадна от шампионата за Купата на България след 1:2 от ЦСКА.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР