Тежкото крило на Мемфис Гризлис Джарън Джаксън-младши беше избран за

...
Тежкото крило на Мемфис Гризлис Джарън Джаксън-младши беше избран за
Коментари Харесай

Обявиха кой е Защитник на годината в НБА

Тежкото крило на Мемфис Гризлис Джарън Джаксън-младши беше определен за " Най-добър бранител " в Националната баскетболна асоциация за сезона 2022/23. Призът носи името на легендата на Хюстън Рокетс Хакийм Олайджувон.

За 23-годишния Джаксън, който Мемфис избра под номер 4 в драфта през 2018 година, актуалният сезон е най-силният в кариерата. Той приключи постоянната част от акцията като водач по чадъри с 3 приблизително на мач, както и бе водач измежду всички титулярни играчи в лигата по предпазен рейтинг със 106,6. 

В офанзива Джаксън приключи сезона с 18,6 точки приблизително на мач, като към тях прибави още 6,8 битки, 1 асистенция и 1 открадната топка.

За премията за " Най-добър бранител ", която печели за пръв път в кариерата си, Джаксън получи 97 вота от общо 100 вероятни, в това число и 56 първи места за общо 391 точки. Втори с 309 точки (31 първи места) остана центърът на Милуоки Бъкс Брук Лопес. Трети със 101 точки и осем първи места е центърът на Кливланд Кавалиърс Еван Моубли.

До края на тази седмица НБА ще разгласи спечелилите в още няколко самостоятелни ранглисти. По-късно през днешния ден ще стане явен първият притежател на наградата за " Играч с съдбоносен принос ", в сряда ще бъде разгласен спечелилият за " Треньор на годината ", а в четвъртък ще бъде връчена премията за " Шести състезател на годината "./ БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР