Тежко въоръжени полицаи и войници нахлуха в парламента на Салвадор,

...
Тежко въоръжени полицаи и войници нахлуха в парламента на Салвадор,
Коментари Харесай

Тежко въоръжени полицаи и войници нахлуха в парламента на Салвадор

Тежко въоръжени служители на реда и бойци нахлуха в Народното събрание на Салвадор , като желаеха утвърждение на заем в размер на 109 млн. $ за по-добро съоръжение , оповестява БиБиСи.

Те влязоха в постройката , когато президентът Найиб Букеле трябваше да се обърне към депутатите . По-рано той им даде седем дни, с цел да поддържат проекта за заем.

Опозиционните политици нарекоха появяването на въоръжени мъже в Народното събрание като невиждан акт на заплашване . Салвадор е с един от най-високите проценти на убийства в света.По-голямата част от насилието е от реализира от незаконни банди, които работят в цяла Централна Америка .

Президентът Букеле встъпи в служба през юни 2019 година, о бещавайки да се оправи с насилието и корупцията свързани с бандите в обеднялата централноамериканска нация.

38-годишният водач желае да употребява заема за възстановяване на оборудването на полицията и въоръжените сили в битката с престъпността .

По-специално средствата ще бъдат употребявани за закупуване на полицейски транспортни средства, униформи, съоръжение за наблюдаване и хеликоптер .

Но през почивните дни множеството депутати взеха решение да не вземат участие в спор по оферти законопроект.

Без кворум в Народното събрание, президентът прикани своите последователи да отидат до постройката на Народното събрание .

Откликват към 50 000 проправителствени стачкуващи . Президентът Букеле изиска да се върнат на улицата до седмица, в случай че депутатите не обсъдят законопроекта .

Политическите му съперници го о бвиниха, че ги заплашва и става все по-авторитарен .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР