Тежко разединение има в Европейския парламент около плана Макрон. Такова,

...
Тежко разединение има в Европейския парламент около плана Макрон. Такова,
Коментари Харесай

Андрей Новаков: В Европейския парламент има тежко разединение по плана Макрон”

„ Тежко разцепление има в Европейския парламент към проекта " Макрон ”. Такова, каквото в никакъв случай до момента не е имало. Спорили сме за бюджет за 165 милиарда евро и в никакъв случай не е имало такова разцепление. ”

Така дефинира обстановката сега в Брюксел евродепутатът Андрей Новаков, който разяснява идното гласоподаване на 10 януари на така наречен проект " Макрон ”, въвеждащ нови правила за осъществяване на интернационалните товарни пътни транспорти.

„ Аз се уверих с очите си какъв брой тежка и сложна е работата на нашите водачи. Ще не отстъпвам позицията си, че няма по какъв начин с сходно законодателство да им лишаваме хляба ”, сподели той по Нова телевизия.

Той изясни, че преди месец евродепутатите гласоподаваха да се забрани използването на пластмасови принадлежности, тъй като замърсяват, а в това време, предлаганите промени разрешават празен камин да пътува от Атлантическия океан до Черно море, който ще изгори голямо количество гориво, замърсяващо въздуха.

„ Предлага ни се текст, съгласно който водачите се задължават да си закупят уред (умен тахограф), който към момента не е създаден. Имало увещание, че това ще се случи до 2020. Кой предлага сходно нещо? Предлага ни се извънредно небалансирано и неприятно законодателство ”, разяснява още евродепутатът.

Той съобщи и подготвеност да сезира европейския обмудсман освен поради текстовете, само че и тъй като те били изпратени на евродепутатите на Бъдни вечер, а гласуването им ще е на 10 януари.

„ Няма да е елементарно на 10 януари ” - безапелационен бе Новаков, само че добави – „ Всеки от нас ще си извоюва правото да влезе на комисия и да гласоподава. 2 години съумяваме да удържим фронта. Ще защитим превозвачите ни ”.

Новаков разяснява и възможносите България да бъде призната в Шенген през 2019 година

„ Имаме сигнали от представители на страни, които до момента са ни блокирали, че това ще се случи ”, сподели той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР