Тежко поражение за президента на Истанбул – Реджеп Ердоган. Вторият

...
Тежко поражение за президента на Истанбул – Реджеп Ердоган. Вторият
Коментари Харесай

Лидерът, който окончателно загуби Истанбул

Тежко проваляне за президента на Истанбул – Реджеп Ердоган. Вторият дубъл на изборите за кмет на Истанбул се оказа още веднъж загуба за Партия на справедливостта и развиването (ПСР). Кандидатът за кмет на Истанбул на главната опозиционна Народнорепубликанска партия (НРП) Екрем Имамоглу води с 53.76% пред претендента на ПСР Бинали Йълдъръм, който е получил 45.32% поддръжка, съгласно резултати след броене на 96.32 % от бюлетините, заяви турският ефирен канал НТВ.
”Според резултатите моят съпреник Екрем Имамоглу води в конкуренцията. Поздравявам го и му искам триумф. Надявам се, че той ще служи добре на Истанбул”, сподели Йълдъръм. Той добави, че изборите са посочили, че демокрацията в Турция действа чудесно.

Имамоглу уточни, че успеха му в Истанбул бележи „ ново начало” за Турция. „ Победата на опозицията на днешните повторни избори за кмет на метрополията бележи завършек на 25-годишния надзор на ислямо-консервативния лагер върху кметството в Истанбул - най-големия град на Турция и икономическа столица на страната”, означават международните организации.

Днешният избор се състоя близо 3 месеца след локалните избори на 31 март, извоювани в Истанбул от Екрем Имамоглу. Той победи с доста дребна разлика Бинали Йълдъръм, който е някогашен министър председател и непосредствен помощник на президента Реджеп Тайип Ердоган.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР