Тежко поражение за Борис Джонсън в британския парламент. Тази нощ

...
Тежко поражение за Борис Джонсън в британския парламент. Тази нощ
Коментари Харесай

Британските депутати се противопоставиха на излизането от ЕС без сделка

Тежко проваляне за Борис Джонсън в английския парламент. Тази нощ Камарата на общините предприе първа стъпка за блокиране на Брекзит без договорка.

Британските депутати утвърдиха текст, посредством който се опълчват на излизането на Англия от Европейски Съюз без съглашение. В поддръжка на законопроекта гласоподаваха както представители на опозицията, по този начин и от ръководещата партия. Законопроектът беше признат с 328 гласа, а 301 депутати гласоподаваха срещу.

Практически депутатите гласоподаваха за изземване на дневния ред на държавното управление и си върнаха контрола в Камарата на общините. Това е първа стъпка към искане за ново отсрочване на Брекзит.

Така Борис Джонсън претърпя втори тежък удар в границите на един ден. По-рано той загуби парламентарното си болшинство, откакто депутатът от Консервативната партия Филип Лий се причисли към либералдемократите.

Междувременно държавни източници оповестяват, че всичките 21 депутати консерватори, които гласоподаваха срещу Борис Джонсън, са изключени от партията.

В тази група са някогашният финансов министър Филип Хамънд и Никълъс Соумс, който е внук на някогашния министър председател Уинстън Чърчил.

 Борис Джонсън загуби болшинството си в Народното събрание Борис Джонсън загуби болшинството си в Народното събрание
Британският министър председател Борис Джонсън загуби болшинството си в Народното събрание, откакто по време на днешното съвещание, народен представител от консерваторите разгласи, че н...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР