Тежко остава състоянието на мъжа, който бе обявен за покойник

...
Тежко остава състоянието на мъжа, който бе обявен за покойник
Коментари Харесай

Тежко остава състоянието на мъжа, който в Сливен обявиха за мъртъв

Тежко остава положението на мъжа, който бе разгласен за мъртвец в Сливен.

Това заяви пред кореспондент на Българска телеграфна агенция доктор Юлия Бянкова, шеф на отделението по реанимация в регионалната болница, където е бил настанен пациентът. Случаят, при който 72-годишен мъж е разгласен за мъртъв, публикуван му е бил смъртен акт и е признат от погребална организация, е от 13 октомври. От погребалната организация са разкрили признаци на живот у него и са алармирали "Спешна помощ ".

По думите на доктор Бянкова, мъжът е в коматозно положение, само че към този момент реагира на волеви дразнения, пробва да отваря очи. Той е доста слаб, с тежка хипогликемия, не се е хранил дълго време. В деня преди случая е трябвало да постъпи в отделението по гастроентерология във Военната болница в Сливен.

Очаква се да дойдат негови родственици от чужбина.

Говорителят на Окръжната прокуратура в Сливен Ваня Белева сподели пред кореспондент на Българска телеграфна агенция, че прокуратурата е била известена за формирано досъдебно произвеждане, каквато е практиката при разкриване на умрял човек. В такива случаи производството е по член 115, за ликвидиране. В съответния случай, макар че индивидът не е мъртъв, инспекцията ще продължи в хода на формираното към този момент произвеждане. Тепърва ще се обясняват обстоятелствата, на мястото са били екипи на пожарната, полицията и "Спешна помощ ". Според прокурор Белева, която уточни, че не е имала сходен случай в практиката си, евентуално се касае за нарушение на служебните отговорности и неточност на медицинския екип.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР