Тежко огнище на коронавирус избухна в Италия сред български граждани.

...
Тежко огнище на коронавирус избухна в Италия сред български граждани.
Коментари Харесай

49 българи с коронавирус в град в Италия

Тежко огнище на ковид избухна в Италия измежду български жители. Властите са изолирали пет блока в квартал на град Мондрагоне, в региона Кампания. Там живеят към 300 италианци, близо 200 българи, жители на други страни от Източна Европа, Северна Африка и Южна Америка.

Властите са обособили алена зона, само че някои от изолираните в нея са съумели да я изоставен през нощта. Други се пробвали да пробият блокадата в символ на митинг, че не ги пускат да отидат на работа. Това породило напрежение у локалните поданици, които приканиха отговорните да бъдат изгонени.

" Това е предварителна информация. По предписание на посланика ще отида на място и ще проведа срещи в кметството. Ще отида до болничното заведение и се надявам да съумея да поговоря с някой от сънародниците ни, въпреки и през мрежата ”, споделя Ермелина Пейчева, завеждащ консулска работа към посолството на България в Рим.

Тя прибавя, че е значимо обстановката да бъде изяснена на място. „ Ако можем да спомагаме на нашите сънародници и управляващите ще е добре. Всички от което имат потребност ще им бъде предоставено ”, споделя тя.

Пейчева изяснява, че става дума за хора, които в доста от случаите работят без контракти. Работата е на полето.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР