Тежко ме сърбят ръцете за реформи в земеделието, но това

...
Тежко ме сърбят ръцете за реформи в земеделието, но това
Коментари Харесай

Явор Гечев: Тежко ме сърбят ръцете за реформи в земеделието

Тежко ме сърбят ръцете за промени в земеделието, само че това не е позволено на един длъжностен кабинет. Това съобщи министърът на земеделието Явор Гечев в предаването " Лице в лице " по bTV.

Хората, които работят на пунктовете, където се разтоварват камиони на границата, би трябвало да имат допуск от ДАНС, сподели министърът. Фитосанитарният надзор и всички всички контроли се правят единствено от БАБХ. Всички проби се изпращат в централната лаборатория на БАБХ. Държавата извършва цялостния фитосанитарен надзор на границата, сподели министърът.

 

Гечев акцентира, че до 6 месеца би трябвало да бъде построена държавна лаборатория по фитосанитарен надзор на границата. По думите му има разновидности по Закон за обществените поръчки при подобен вид спешности нужното съоръжение да бъде закупена директно. Разширяваме потенциала на държавната лаборатория на БАБХ, разясни Гечев.

 

Спекулацията с това, че някой ще връща някого на границата, би трябвало да спре. Моята директива от президента и от министър-председателя е страната да извършва целия надзор, това е и моята директива към БАБХ, увери земеделският министър. Договорът с " Евролаб " е преустановен. Бяха направени инспекции на пространствата им на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " издали сме декларирали сме предпочитание към регионалния шеф пространствата имм да бъдат наложително взети и върнати на БАБХ. Според мен компанията е прекалила в монополизацията на цялата активност, разяснява той.

 

Гечев разяснява и въпроса за противозаконната сеч. „ Двойно повече са инспекциите за противозаконна сеч. Законодателството не работи както би трябвало по отношение на противозаконното сеч. Подготвяме законодателни промени, съгласно които част от облагите от сечта да остава за дребните обитаеми места, осведоми министърът.

 

Парите на земеделските производители не са застрашени “, акцентира Гечев.

 

Той осведоми, че Министерството на земеделието желае да предложи Закон за браншовите организации в земеделието. Оборотите на служебното държавно управление са три пъти по-големи от това на постоянния кабинет, счита Гечев по отношение на работата на кабинета на Кирил Петков.

 

" Продължавам да съм от Българска социалистическа партия, част от от програмата на Българска социалистическа партия се извършва сега ", акцентира Гечев. " Аз съм известил по имейл управлението на Българска социалистическа партия, че съм поканен за длъжностен министър ", беше неговият коментар  по отношение на рецензиите, че хора от левицата са приели постове в служебното държавно управление без да уведомят партията.

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР