Тежко болната българка Теодора Маджарова отпътува тази сутрин от Сао

...
Тежко болната българка Теодора Маджарова отпътува тази сутрин от Сао
Коментари Харесай

От последните минути! Нещо много важно се случи с тежко болната Теди!

Тежко болната българка Теодора Маджарова отпътува тази заран от Сао Пауло с постоянен полет до Истанбул, оповестиха от външно министерство. На летище “Ататюрк ” в Истанбул тя ще бъде посрещната от особено оборудваната кола за спешна помощ, която ще я транспорти до София.

По инструкции на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева нашите задачи във Федерална република Бразилия и в Република Турция оказват цялостно подпомагане за превозването на българската гражданка.

Теодора Маджарова бе превозена от болничното заведение в гр. Можи Гуасу до летище Гуарулос – Сау Паулу, със профилирана кола за спешна помощ със модерно съоръжение и две медицински лица, придружавана от български консул. Служители на Министерството на външните работи на Федерална република Бразилия и на самолетната компания подкрепиха прекосяването през летище " Гуарулос ".

На летище “Ататюрк” Истанбул тя ще бъде посрещната от особено оборудваната кола за спешна помощ, която ще транспорти нашата съгражданка до София. Местните институции оказват цялостно подпомагане.

Двама чиновници в Генералното консулство в Истанбул ще спомагат за бързото прекосяване на болната жена и съпътстващите я през контролните органи. В случай че възникне нужда от хоспитализирането ѝ в гр. Истанбул, тя ще бъде призната в болница, която е ситуирана в непосредствена непосредственост до летище „ Ататюрк “, която е подготвила за задачата лекарски екип.

По преценка на компанията за медицински превоз прехвърлянето до Република България ще бъде осъществен с кола за спешна помощ, а не със аероплан. Турските медицински експерти, съпътстващи госпожа Маджарова, в консултация с български лекари, считат, че инсталирането на здравната инсталация в аероплан от Истанбул до София би лишило доста време, което, допълнено с по-ниската скорост на полета при българския военнотранспортен аероплан Спартан, не би икономисало време. Риск носи и повторното излагане на българката на промени в налягането.

ГК-Истанбул и ГК-Одрин ще окажат подпомагане при прекосяването на колата за спешна помощ през държавната граница.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР