Тежкият пътен инцидент станал на 3 септември 2017 г. на

...
Тежкият пътен инцидент станал на 3 септември 2017 г. на
Коментари Харесай

Ще дадат ли 15 г. затвор на 19-годишен, причинил тежко ПТП след употреба на наркотици

Тежкият пътен случай станал на 3 септември 2017 година на основния път Варна - Бургас. Подсъдимият Селим бил дееспособен водач едвам от година и три месеца. Няколко дни преди случая, както и в деня, в който се качил на автомобила на негов прочут, той използвал разнообразни наркотични субстанции. Назначената по делото съдебно-химическа експертиза разкрила в кръвта на 19-годишния юноша съществуването на три типа опиати, измежду които метамфетамини, марихуана и амфетамини.

Селим А. подхванал внезапно изпреварване на два автомобила, които се движели преди него. На пътното платно се движел и 32-годишният велосипедист Г.Т. Колата на подсъдимия се занесла и завъртяла, като блъснала с предната си част задното колело на велосипеда на потърпевшия Г.Т. От удара тялото му било изтласкано и паднало на към 24 метра от мястото. След няколко завъртания колата на Селим минала през тялото на младия велосипедист.

Заключението на направената съдебномедицинска експертиза открила, съчетана черепно-мозъчна, гръдна и коремна контузия, несъвместима с живота.

Предстои делото против 19-годишния Селим А. да бъде планувано за разглеждане във Варненския областен съд. Ако бъде приет за отговорен, той може да получи наказване отнемане от независимост от 3 до 15 години.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР