Тежкият инцидент стана в неделя по обяд на улица "Трети

...
Тежкият инцидент стана в неделя по обяд на улица "Трети
Коментари Харесай

Убиецът на колоездача с 10 присъди и 2,7 промила

Тежкият случай стана в неделя по обяд на улица "Трети март " в Приморско.
Софиянецът Владимир Колев бил зад кормилото на лек автомобил "Опел Омега " с пернишка регистрация. Колата навлязла в лентата за насрещно придвижване и блъснала младия Евелин, който карал колело .

След злополуката, Колев избягал от местопроизшествието и се скрил в двора на почивна база, където два часа по-късно е открит от служителите на реда. В 14.17 ч. водачът е тестван с дрегер за приложимост на алкохол, като апаратът отчел - 2.22 промила . Блъснатият велосипедист е откаран в УМБАЛ – Бургас, където малко по-късно е умрял. 33-годишният Евелин е фамилен и има малко детенце.

Днес Владимир Колев застана пред Окръжния съд в Бургас, който гледа мярката му за неотклонение, оповестиха локалните уеб сайтове "Бургас Инфо " и "Флагман ". Мъжът е упрекнат в причиняване на гибел по несъобразителност и бягство от местопроизшествието.

В правосъдната зала стана ясно, че софиянецът е осъждан 10 пъти за разнообразни закононарушения против собствеността, а съгласно назначената по делото експертиза по време на злополуката той е карал с 2,70 промила алкохол в кръвта. Според очевидци, мъжът почнал да пие от рано сутринта в неделя. Колев работел от 10 години като хазаин в почивната база в Приморско, където се укрил след злополуката, само че без трудов контракт.

Според държавното обвиняване са събрани задоволително доказателства, от които може да се направи обосновано съмнение, че точно Владимир Колев е причинител на действието. Наблюдаващият прокурор съобщи, че има заплаха обвиненият да се укрие, поради и тежестта на повдигнатото обвиняване, което планува до 10 година затвор и изиска най-тежката мярка - "задържане под стража ".

Самият Колев помоли съда да бъде освободен под домакински арест.

"Изобщо не зная дали съм бил на мястото. Съжалявам за момчето, само че нямам спомен да съм бил там . Седях в една стая, не можех да изляза на открито, не знам на кой свят съм бил. Нямам спомен да съм бил пийнал. Знам, че съм съден преди и като ми предложиха да отида от София в Приморско съм се пазил от сянката си. Не желаех проблеми. Аз си бях в базата. Аз не съм добре с главата, с простатата... в случай че е допустимо да съм под домакински арест в базата в Приморско ", сподели обвиненият.

Неговият юрист изясни, че преди 15 години Владимир бил ударен с секира в главата и претърпял тежка интервенция, след която част от черепа му е била сменена с пластмасова пластика и имал загуба наизуст. Защитникът обаче не можа да показа никакви доказателства за това. В почивната база Колев се е грижил за майка си, която е с деменция. След ареста тя е изпратена в старешки дом в София.

Окръжните магистрати взеха решение, че обвиненият би трябвало да остане за непрекъснато в ареста, защото има действителна заплаха да се укрие.

Бащата и вдовицата на Евелин Дуков също бяха в правосъдната зала. Те желаеха осъщественото от Колев да бъде обсъждано като ликвидиране, а не като пътен случай.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР