Тежките пътнотранспортни произшествия на територията на Област Пловдив намаляват със

...
Тежките пътнотранспортни произшествия на територията на Област Пловдив намаляват със
Коментари Харесай

Най-много тежки катастрофи - в Пловдивско

Тежките пътнотранспортни катастрофи на територията на Област Пловдив понижават със 100 бр. през първите 7 месеца на 2019 година в съпоставяне със същия интервал на предходната година. Въпреки това в района са регистрирани най-вече пътни произшествия като приблизително на всеки 8 произшествия в България, една е на територията на локалното ОДМВР. Поради тежкия пътен травматизъм Държавна организация „ Безопасност на придвижването по пътищата “ инициира изключително съвещание на Областната комисия по пътна сигурност. В нея присъединяване взеха ръководителят на ДАБДП Малина Крумова, регионалният шеф на Пловдив Здравко Димитров, представители на Министерство на вътрешните работи, общините в региона, неправителствени организации и други

„ Отчитаме напъните на институциите на локално равнище, само че би трябвало да набележим още спомагателни ограничения, тъй като равнището на пътния травматизъм в региона е недопустимо високо “, акцентира Малина Крумова. По думите ѝ общо 444 тежки пътни произшествия са станали на територията на региона, починали са 34 индивида, а ранените са 556. Фаталните произшествия понижават с 8, а ранените са със 162-ма по-малко в съпоставяне със същия интервал на предходната година. „ Сериозно понижаване на пътния травматизъм се следи след стартиране в употреба на новия път сред Пловдив и Асеновград, само че остава тревожната статистиката огромен брой произшествия да настъпват в градски условия, по тази причина ще пожелаваме още инфраструктурни решения от общините “, уточни ръководителят на държавната организация. Според статистиката на Министерство на вътрешните работи, злополуките са съсредоточени в дейната част от денонощието, като най-вече произшествия с потърпевши лица пораждат сред 18 и 19 ч.

Търсим опция за създаване на полигон и автомобилна писта, заяви регионалният шеф на Пловдив Здравко Димитров. Той прикани общините в района да набележат подобаващи терени. Едно сходно оборудване би подобрило както подготовката на младите водачи, по този начин и ще бъде място за безвредно увеличение на скоростта, вместо това да се случва по булевардите на града, акцентира Здравко Димитров. Той се ангажира и регионалната комисия по сигурност на придвижването да заседава на всеки три месеца, а на всяка среща да се набелязват ограничения с съответни периоди, които ще бъдат обект на непрекъснат мониторинг.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР