Тежките пътнотранспортни произшествия на територията на Област Пловдив намаляват със

...
Тежките пътнотранспортни произшествия на територията на Област Пловдив намаляват със
Коментари Харесай

На територията на Област Пловдив са регистрирани най-много тежки транспортни произшествия


Тежките пътнотранспортни катастрофи на територията на Област Пловдив понижават със 100 бр. през първите 7 месеца на 2019 година в съпоставяне със същия интервал на предходната година. Въпреки това в района са регистрирани най-вече пътни произшествия като приблизително на всеки 8 произшествия в България, една е на територията на локалното ОДМВР. Поради тежкия пътен травматизъм Държавна организация „ Безопасност на придвижването по пътищата “ инициира изключително съвещание на Областната комисия по пътна сигурност. В нея присъединяване взеха ръководителят на ДАБДП Малина Крумова, регионалният шеф на Пловдив Здравко Димитров, представители на Министерство на вътрешните работи, общините в региона, неправителствени организации и други

„ Отчитаме напъните на институциите на локално равнище, само че би трябвало да набележим още спомагателни ограничения, тъй като равнището на пътния травматизъм в региона е недопустимо високо “, акцентира Малина Крумова. По думите ѝ общо 444 тежки пътни произшествия са станали на територията на региона, починали са 34 индивида, а ранените са 556. Фаталните произшествия понижават с 8, а ранените са със 162-ма по-малко в съпоставяне със същия интервал на предходната година. „ Сериозно понижаване на пътния травматизъм се следи след стартиране в употреба на новия път сред Пловдив и Асеновград, само че остава тревожната статистиката огромен брой произшествия да настъпват в градски условия, по тази причина ще пожелаваме още инфраструктурни решения от общините “, уточни ръководителят на държавната организация. Според статистиката на Министерство на вътрешните работи, злополуките са съсредоточени в дейната част от денонощието, като най-вече произшествия с потърпевши лица пораждат сред 18 и 19 ч.

Търсим опция за създаване на полигон и автомобилна писта, заяви регионалният шеф на Пловдив Здравко Димитров. Той прикани общините в района да набележат подобаващи терени. Едно сходно оборудване би подобрило както подготовката на младите водачи, по този начин и ще бъде място за безвредно увеличение на скоростта, вместо това да се случва по булевардите на града, акцентира Здравко Димитров. Той се ангажира и регионалната комисия по сигурност на придвижването да заседава на всеки три месеца, а на всяка среща да се набелязват ограничения с съответни периоди, които ще бъдат обект на непрекъснат мониторинг.

Община Пловдив е инициирала замяна и слагане на осветяване на пешеходните пътеки и в зоните наоколо до учебни заведения и детски градини, които ще бъдат приключени до началото на есента. Общинската комисия по пътна сигурност заседава постоянно, като не престават да се търсят най-хубавите инфраструктурни решения за обезопасяване на пешеходните пътеки.

Най-голямо понижение на пътните произшествия през първата половина на 2019 година в България се регистрира точно на територията на ОДМВР Пловдив. Служителите на реда не престават да усилват контрола като сега интензивно вземат участие в акция „ скорост “, която се организира на територията на цялата страна. През първото шестмесечие на 2019 година чиновници на ОДМВР – Пловдив са установили над 66 хиляди нарушавания. В съпоставяне със същия интервал на 2018 година броят на откритите нарушавания е с близо 15 хиляди повече, а съществена част от тях са за придвижване с превишена скорост. От регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи концентрират надзор освен в града, само че и в по-малките обитаеми места и на пътищата, които се регистрира нараснал пътен травматизъм.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР