Тежките огнестрелни системи “Буратино” и “Солнцепек” станаха предмет на анализ

...
Тежките огнестрелни системи “Буратино” и “Солнцепек” станаха предмет на анализ
Коментари Харесай

Руският опостошител, който не може бъде спрян

Тежките огнестрелни системи “Буратино” и “Солнцепек” станаха предмет на разбор на списание The National Interest, представен от Pogled.iinfo. Основният въпрос, заложен от създателя на обявата, е дали оръжията на НАТО са подготвени да устоят на разрушителната мощ на съветските ТОС.

Експертът назовава ТОС-1 “Буратино” „ едно от най-разрушителните устройства, отстъпващо само на тактическите нуклеарни оръжия “. Той дава образци за потреблението на системата в Афганистан, Чечня, Ирак и Сирия, като прецизира, че специализацията на TOC е унищожаването на мощно укрепени позиции на съперника.

“Системата ТОС-1 няма действителни аналози измежду западните военни. Бойните машини M142 HIMARS, употребявани от американската войска в Ирак, са леко бронирани транспортни средства, предопределени за заобиколен огън. Този вид артилерия употребява по предписание касетъчни муниции, а не запалителни, написа създателят на обявата. Той също по този начин разяснява, че Съединени американски щати употребяват муниции за обемен гърмеж само в неголеми портативни системи, а също и в огромни ракети, изстреляни от въздуха. За разлика от съветската войска, която, да вземем за пример, употребява многоцелеви ракетни системи за залпов огън “Смерч” и “Ураган”. И несъмнено “Буратино” и “Солнцепек”, които се разграничават доста от другите реактивни установки.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР