Тежките метеорологични условия създадоха опасности за шофьорите. Заради падналия обилен

...
Тежките метеорологични условия създадоха опасности за шофьорите. Заради падналия обилен
Коментари Харесай

Внимание, шофьори! Покрай Пловдив шофирането е много опасно заради снега

Тежките метеорологични условия сътвориха рискове за водачите. Заради падналия изобилен снеговалеж пред миналата нощ, са въведени ограничавания за придвижването в област Смолян, оповестява Трафик нюз бг.

Всички моторни транспортни средства би трябвало да се движат с вериги през проходите Пампорово и Превала. Товарните коли би трябвало да се движат без ремаркета и полуремаркета през проходите Рожен и Превала и по пътя Батак – Доспат.

Шофьорите, на които им следва пътешестване, е належащо да потеглят на път с коли готови за зимни условия, да карат със съобразена скорост и нараснало внимание, спазвайки напътствията на „ Пътна полиция “.

Цяла нощ снегопочистващите машини са били на терен, с цел да разчистват и обработват пътищата. Снежната завивка варира от 5 до 15 см по високите места. Температурите сутринта са от минус 1 до минус 4 градуса, тук-там има слаб снеговалеж.

Десет закъсали леки коли имаше по пътя от Смолян към прохода " Превала " преди кв. " Езерово " поради изобилния снеговалеж.

Предупреждение за рисково време в съвсем цялата странаВ 4 области е разгласен жълт код за сняг и поледици: областите Кюстендил, Перник, София-град и Софийска.

Движението по пътя Видин – Монтана в посока Монтана също е лимитирано за камиони над 12 т поради мощни снегонавявания, оповестиха от Агенция „ Пътна инфраструктура” (АПИ). Без ограничаване е придвижването в посока Видин. Обходният маршрут в посока Монтана е: Дунавци – Арчар – Добри дол – Тополовец – Ружинци.

Шофьорите да се движат с нараснало внимание в областите Шумен и Разград, заради натоварен снеговалеж. Това оповестиха от пресцентъра на Агенция „ Пътна инфраструктура “. Шофьорите, на които им следва пътешестване, е належащо да потеглят на път с коли готови за зимни условия, спазвайки напътствията на „ Пътна полиция “.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР