Тежките думи трябва да се доказват, заяви бившият министър на

...
Тежките думи трябва да се доказват, заяви бившият министър на
Коментари Харесай

Вежди Рашидов: Тежките думи трябва да се доказват

Тежките думи би трябвало да се потвърждават, съобщи някогашният министър на културата и сегашен народен представител от ГЕРБ Вежди Рашидов във връзка на разгласените от Българска социалистическа партия условия към аферата „ Ало, Банов съм “, съобщи БГНЕС.
„ Това, което става е наливане на кофи с мръсотия върху хората. Не е почтено “, безапелационен бе Рашидов.
Вчера депутатът от „ Българска социалистическа партия за България “ Елена Йончева пусна аудиозапис, който съгласно нея потвърждава присъединяване на Боил Банов, в качеството му на заместник-министър на културата през 2016 година, в опит да бъде опростена наказателна клауза на строителна компания, работила на втори и трети стадий на античния културен комплекс „ Сердика”, намиращ се в центъра на столицата.
На въпрос дали е знаел, че въпросният чиновник Ангел Ангелов е правил записи на разнообразни диалози, до момента в който е работил в Министерство на културата, Рашидов отговори: „ Не, научих го по-късно. Аз, без да желая, в страстите си съм споделил, че е уволнен. Той не е уволнен, а освободен “, разясни Рашидов. „ Има една хубава норвежка стратегия, която аз я подписах. Тя още не е изпълнена – 20 млн. евро. Това са доста пари за българската просвета при подобен тежък бюджет. Пристигнаха доста сигнали със подозрения в процедурите. Аз съм се заклел като министър, че едно леке или подозрение няма да падне върху всичко това, което усвояваме с толкоз страдания “, разясни повода Вежди Рашидов.
Той добави, че до този миг е избягвал да даде обстоен коментар по проблема, тъй като не желае да влиза в сходен метод на правене на политика. „ Ларгото е един спокоен обект. Връщаме обратно. С какво една година, по времето на Орешарски, беше покрито Ларгото – с найлони “, съобщи някогашният министър на културата.
Той бе безапелационен, че в никакъв случай Боил Банов не е споменавал за това, че е бил изнудван със въпросните записи. „ Защо би трябвало като ученичка всичко да ми споделя. Той е един трудолюбив човек и аз съм работил прелестно с него “, добави още Вежди Рашидов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР