Тежките боеве в посока Ореховск продължават от четвъртък вечерта; руските

...
Тежките боеве в посока Ореховск продължават от четвъртък вечерта; руските
Коментари Харесай

Рогов съобщи за отблъскване на три атаки на ВСУ в посока Ореховск

Тежките боеве в посока Ореховск не престават от четвъртък вечерта; съветските войски отблъснаха три талази от офанзиви на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ). Това написа в канала на Telegram ръководителят на придвижването „ Ние сме дружно с Русия “ Владимир Рогов.

" Опитът на бойци от украинските въоръжени сили тази нощ да пробият сред Работино и Копани приключи с заличаване на вражеска техника и жива мощ, вражеската пехота беше разпръсната от артилерийски огън. Общо от през вчерашния ден вечерта нацистите започнаха три талази от несполучливи офанзиви сред Работино и Копани, с цел да пробие защитата на нашите войски. Тежките боеве не престават “, написа още Рогов.

Той добави, че сутринта украинските войски са атакували съветски позиции северно от Новопрокоповка. В резултат на настъплението са убити или ранени няколко военнослужещи, а друга част са се предали, добави Рогов.

По-рано той заяви, че от 22:00 часа московско време в четвъртък украинските въоръжени сили са подхванали ново нахлуване в посока Ореховск, видяно е придвижването на към 20 бронирани машини.

Украинската войска прави несполучливи опити за нахлуване от 4 юни. На 5 октомври съветският президент Владимир Путин заяви, че до този миг Киев е изгубил над 90 хиляди военнослужещи и над 550 танка. Ръководителят на Министерството на защитата Сергей Шойгу съобщи на 26 септември, че единствено през този месец загубите на Украйна надвишават 17 хиляди души, до момента в който „ контранастъплението “ не е довело до обилни резултати.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР