Tежките аномалии на едногодишните сиамски близнаци от Сливен не позволяват

...
Tежките аномалии на едногодишните сиамски близнаци от Сливен не позволяват
Коментари Харесай

Семейството на сиамските близнаци от Сливен остана без надежда за спасяването им

Tежките аномалии на едногодишните сиамски близнаци от Сливен не разрешават те да бъдат разграничени, е заключението на новата здравна експертиза, направена от лекарите в " Пирогов ".

През последния месец близнаците бяха настанени в болничното заведение, с цел да бъде оценено положението им и да бъде решено дали има късмет за спасението на единия от тях. Такова фамилията им виждаше в интервенция в Съединени американски щати, откакто при започване на август болница в Ню Йорк изрази подготвеност да ги одобри и да ги оперира.

Заключението на специалистите тук е, че срастването в таза и крайниците е прекомерно тежко и по-здравият близнак, Богдан, не би бил жизнерадостен след хипотетична интервенция. Другият близнак - Янко, е в мозъчна гибел още от раждането си. 

На база на това умозаключение Фондът за лечение на деца през вчерашния ден е дал отвод на молбата за лекуване зад граница.

Новината съкруши околните, които не стопират да се надяват, че Богдан може да бъде избавен. Те обмислят дарителска акция, съгласни са и на интервенция у нас. Лекарите обаче считат, че случаят е нерешим.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР