Тежки санкции за незаконна продажба, съхранение и транспортиране на нефтени

...
Тежки санкции за незаконна продажба, съхранение и транспортиране на нефтени
Коментари Харесай

Големи търговци се обявиха срещу новия Закон за горивата

Тежки наказания за противозаконна продажба, предпазване и превозване на нефтени артикули. Това планува Закона за горивата, признат на първо четене от Народното събрание, след поредицата митинги на дребни играчи на петролния пазар, аграрни производители, строителни и минни компании. Срещу част от новите текстове се оповестиха огромните търговци.

Със 131 гласа " за ", 3 „ срещу " и 13 „ въздържали се " Народното събрание одобри измененията, чиято цел е изсветляване на бранша и битката против контрабандата.

Бензиностанции и хранилища за горива ще бъдат запечатвани за 2 години, в случай че продават контрабандни нефтени артикули, а цистерните, които ги транспортират ще бъдат спирани от придвижване за 1 година.

Малките търговци и превозвачи на горива съумяха да се преборят да отпадне условието от 1 милиона лв. уставен капитал и поръчителство от половин милион. С измененията прагът на регистрация на компаниите и банковата гаранция за активност към този момент те ще зависят от техния оборот.
Георги Тенев, юрист на Асоциацията на търговците, вносителите и превозвачите на горива: Сега препоръчаните и признати на първо четене промени са надалеч по-справедливи и пропорционални по отношение на мащаба и активността на отдлните типове търговци. Далеч по-справедливи са изискванията в този момент.Светослав Бенчев, Българска петролна и газова асоциация: Значително се понижават обезпеченията за търговците на едро, което също ще сътвори големи проблеми на събираемостта на възможни отговорности, които те биха имали към страната. Би имало проблеми и с разрешаването на търговията на горива на дребно без фискални касови бележки. Разрешава се да вземем за пример новосъздадените компании да оперират без поръчителство, смятам, че това е един от главните фактори за развиване на сивия бранш в страната ".
Предложените промени в закона плануват тежки наказания за продажба на безакцизни горива.

Глоба от 10 хиляди до 100 хиляди и имуществена глоба от 20 хиляди до 200 хиляди лв. грози всеки, който наруши новия закон за горивата.

С измененията се позволява селскостопанската и минодобивна техника да бъдат зареждани от цистерни, макар че в първичния вид на закона беше заложено условие това да става единствено на бензиностанции.

Занижават се и техническите условията и към компаниите, които пълнят или продават полутечен газ. Първоначалното условие да имат най-малко 10 000 бутилки, бе редуцирано на 1000./ Българска национална телевизия

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР