Тежки разговори се водят между работещите в многопрофилна болница Христо

...
Тежки разговори се водят между работещите в многопрофилна болница Христо
Коментари Харесай

Скандали във врачанската болница между медицински персонал и зам.-министър Жени Начева

Тежки диалози се водят сред работещите в многопрофилна болница " Христо Ботев " -Враца и зам.-министъра на опазването на здравето Жени Начева , която дойде в града да показа новия шеф на лечебното заведение и да успокои личния състав, че болничното заведение няма да се затваря.

Лекари и сестри обаче не престават да недоволстват поради забавените с три месеца заплати . Недоволните даже хвърлиха яйца по зам.-министъра на опазването на здравето. На собствен ред Жени Начева ги осведоми, че през днешния ден ще бъде преведена заплатата за февруари, а до края на май - и за април , по този начин ще остане неизплатена единствено заплатата за март.
 

" Затова ви апелирам да се върнете по работните си места и да изпълнявате отговорностите си обикновено ", моли зам.-министърът.
 
Присъстващите медици се пробваха да обяснят, че единствено със заплати казусът не се взема решение . В момента има недоокомплектоване на личния състав, неработещи телефони, изчезнали лекарства .

" Сега, сега, има незабавен случай и няма къде да го приемем - няма и телефон, по който да се обадим за помощ, индивидът лежи на носилка в коридора - какво да вършим с него, обяснете ни ", обявиха протестиращите.
 


" Аз не съм тук, с цел да се карам с вас ", отговори им Начева. Тя предизвика присъстващите и с въпроса къде са били, когато в продължение на години задълженията на болничното заведение са се натрупвали , тъй като самата тя не е отговорна.
 
 БГНЕС, списък

" А къде е било Министерството през това време , откакто е получавало доклади за положението на всеки три месеца . В борда на шефовете нали е имало представител на страната, той е получавал пари - да ги върне в този момент тези пари ", реагираха лекари.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР