Тежки присъди получиха трима от нападателите на 72-годишната Марийка Илиева,

...
Тежки присъди получиха трима от нападателите на 72-годишната Марийка Илиева,
Коментари Харесай

Общо 28 г. затвор получиха нападателите на сестрата на Цар Киро

Тежки присъди получиха трима от нападателите на 72-годишната Марийка Илиева, сестра на Кирил Рашков, оповестява в. " 24 часа ".

Магистратите оправдаха изцяло единият от обвинените Александър Данев, само че признаха за отговорни Йордан Станчев като помощник, който получи 7 година затвор, Марин Петров като причинител -12 година дейно, и Александър Кочев като помощник и подстрекател - 9 години. Тримата би трябвало да платят на баба Марийка близо 450 000 лв. за отмъкнатата от нея плячка, изразяваща се в пари, злато и скъпоценности.

Сестрата на Цар Киро си потегли по обяд от правосъдната зала и не чу присъдата. През цялото време тя гледаше с омерзение крадците, които я пребиха и ограбиха на 27-и против 28 май 2017 година в къщата й в пловдивското село Йоаким Груево.

Йордан Станчев бил отдалечен родственик на ограбената. Според обвиняването в нощта на нападението той не е влизал в дома на Марийка, а бил извън в колата и чакал причинителите Марин Петров, Александър Кочев с плячката. Те били с маски, удряли с юмруци бабата, вързали й ръцете и очите и я проснали на земя Първо пребили 46-годишния племенник на Марийка, а по-късно зашеметили и нея. Започнали да ровят и разкрили благосъстоянията й в кутии от шоколадови бонбони. Били цялостни със златни монети, кехлибарени топчета, синджири с висулки, златна корона с червен камък по средата, гердани, обеци, пръстени. Имало 40 златни британски лири и френски наполеони. Част от заграбеното продали в заложна къща.

По време на правосъдните съвещания купувачът изясни, че златните монети, които му предложили, били с доста висок карат - 21,66. Никой от тримата не се призна за отговорен. Решението предстои на обжалване пред по-горна инстанция.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР