Тежки наказания за непълнолетните престъпници поиска бащата на убитата Андреа

...
Тежки наказания за непълнолетните престъпници поиска бащата на убитата Андреа
Коментари Харесай

Бащата на Андреа поиска от Борисов тежки наказания за непълнолетните престъпници

Тежки санкции за малолетните нарушители изиска бащата на убитата Андреа от село Галиче. Асен Руменов се срещна с премиера Бойко Борисов и основния прокурор Иван Гешев в Министерския съвет.

Междувременно Иван Гешев предложи три дами за свои заместници. Това са Красимира Филипова, Пламена Апостолова и Десислава Пиронева. Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет би трябвало да ги гласоподава тази сряда.

Снимка: btvnovinite.bg

Най-тежките санкции да са за най-тежките закононарушения, без значение от възрастта - такава смяна се планува в главния углавен закон след срещата. Условието обаче е да се потвърди, че причинителят е задоволително зрял и е осмислил като възрастен постъпката си.
Бойко Борисов се срещна с бащата на убитата Андреа "Обещаха ми всичко да създадат, с цел да се прекъсне тази престъпност ", сподели Асен Руменов
В момента по закон малолетните получават до 12 години затвор - наказване, което не постоянно излежават, защото имат право на предварително освобождение още на четвъртата година.

След срещата си с премиера и основния прокурор бащата на убитата Андреа получи заричане за ремонти в закона и тежки санкции.

„ Първо е направил нахлуване на безсилен човек по изключително нечовечен метод, след това нахлуване на служител на реда. Единственото, което е получил, е пробация и условна присъда. Ако беше осъден тогава, това нямаше да се случи “, споделя Асен Руменов.
Бащата на убитата Андреа към Борисов: Нека законът се промени поради детето ми 12 година в пандиза е една школа и откакто излезе, още веднъж ще бъде палач, сподели Асен Руменов за 17-годишното момче, упрекнато за тежкото закононарушение
„ В такива случаи думите са непотребни. Такива ужасяващи случаи не би трябвало да се позволяват. Възложих на депутатите от ГЕРБ да подхващат светкавични законови ограничения за предотвратяването на сходни тежки закононарушения “, написа министър председателят Борисов в профила си във „ Facebook “.

Снимка: btvnovinite.bg

На прокурорите в страната е разпоредено да ревизират всички обвинени с по няколко висящи каузи, както и съблюдават ли се ограниченията им за неотклонение.

„ Проверката ще обхване и това съблюдават ли се ограниченията за неотклонение, взети във връзка с обвинените лица. Ако същите не се съблюдават, наблюдаващите прокурори ще изискат по-тежки ограничения за неотклонение “, сподели Сийка Милева, представител на основния прокурор.

Сега по закон малолетните нарушители излизат предварително от пандиза даже и след най-тежките закононарушения.

„ При 12 години оптималната присъда – съдията не може да даде повече. А в случай че има предварително условно, малолетния може да излезе след 4, не повече. Практически той не се санкционира за зверското закононарушение “, споделя юрист Марин Марковски.

В момента законът планува по-леки санкции за малолетните, даже и при най-тежките закононарушения. Управляващите обаче оферират това да се промени.

Заподозреният за убийството в Галиче остава за непрекъснато в ареста.
Заподозреният за убийството в Галиче остава за непрекъснато в ареста Защитата също изиска младежът да остане под стража
„ Ще се вземе под внимание положението на този причинител. Дали той разсъждава като възрастен и осъзнава това, което прави, с цел да получи наказването като възрастен. Това ще бъде смисълът на смяната, която ще създадем “, сподели депутатът от ГЕРБ Маноил Манов.

Юристите обаче напомнят, че законът би трябвало да е за всички - и за тези, които са осъзнали следствията от закононарушението, и за тези, които са го направили поради липса на зрялост и опит.

Премиерът и основният прокурор се срещнаха и с околните на Тоско Бозаджийски от Пловдив, който беше погубен в Солун след футболен мач. Държавата започва редом следствие на жестокото закононарушение и у нас.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР