Тежки миризми, силни химични съставки и изпочупени нокти. Това са

...
Тежки миризми, силни химични съставки и изпочупени нокти. Това са
Коментари Харесай

Всички ги имат вкъщи, а не са наясно, колко много работа вършат, чистят до блясък съдове и уреди без проблем!

Тежки миризми, мощни химични съставки и изпочупени нокти. Това са единствено част от страничните резултати на почистващите препарати, които всекидневно се употребяват за почистването на дома.
Има обаче бързи, лесни и ефикасни предписания за хигиена у дома с артикули, които са налични в кухненския долап на всеки дом. Ето няколко предписания от бележника на баба, които ще улеснят живота на всяка стопанка.
Пакетчета чай почистват огледалото

Упоритите замърсявания от огледалото изчезват елементарно и бързо, като употребявате наново към този момент използваните пакетчета чай и кафе. Накиснете ги в гореща вода и с получената течност благодарение на мека забрадка почистете огледалото. След това подсушете повърхността със суха микрофибърна забрадка или вестник.

Има и още по-лесен метод да придадете искра на огледалото. Потъркайте мръсните сектори от огледалото с парче обелен картоф, а по-късно измийте повърхността с хладка вода. Подсушете със суха забрадка или вестник. По същия метод се чистят и прозорците.

Тебешир и оцет отстраняват варовик
Ако по огледалата има засъхнал варовик, елементарно може да го отстраните със примес от 1 см тебешир, 1 с.л. оцет и 1 с.л. вода. Тебеширът се прибавя в съд с оцета и водата. Получената каша се нанася върху огледалната повърхнина благодарение на гъба или велурен парцал.

Оцет и сода за самун махат наслойка
В банята постоянно се появява наслойка, която мъчно се чисти, изключително без химии. Вместо това пробвайте с разтвор от оцет и сода за самун. Оставете разтвора в продължение на няколко минути върху мръсното място, по-късно изплакнете с вода и избършете плочките със суха забрадка.

Лимон и сол за дъската за рязане

Когато дъската за рязане се захаби, я натъркайте с един лимон и едра сол. Разрежете лимона на половина и натъркайте добре дъската, а по-късно поръсете със солта. Оставете да престои 5-10 мин., а с останалата част от лимона премахнете солта и изплакнете дъската с топла вода.

Царевично брашно и сода за самун за петната от килима
Петната от килима изчезват, като поръсите върху тях сода за самун и царевично брашно. След 15 минути почистете с прахосмукачка.

Фурната се чисти с вода и сода за самун

За унищожаване на мазнината и наслояванията от фурната си направете примес от 1/2 чаша вода и 1 чаша сода за самун. Нанесете получената паста върху стъклото и повърхността на фурната и изчакайте 15 мин. Изплакнете повърхността деликатно и подсушете с чиста мека забрадка.

Оцет за тоалетната паница

Използвайте неразреден оцет за дезинфекциране и разчистване на тоалетната паница. Напръскайте и оставете да подейства няколко минути. След това отмийте.

Черен самун и деен въглен отстраняват миризми от хладилника

Почистете рафтовете и вътрешните стени на хладилника деликатно с разтвор от 2 с. л. сода. След това избършете с мека забрадка и сложете на стелажите в хладилника части черен самун, чаши със сода, резени лимон и деен въглен. Това ще отстрани миризмите и ще предотврати появяването на нови.

Морска сол за ютията

Ако по повърхността на ютията забележите наслойка или други петна, натъркайте малко морска сол върху плоскостта.
След това изгладете бял лист хартия и умерено може да бъдете спокойни, че петната няма да се пренесат върху обичаните ви облекла.

Солта отпушва тръби

Водата в мивката се оттича постепенно? Това значи, че тръбата е запушена. Ако желаете да си спестите използването на всички рекламирани препарати, може да отпушите канала с половин чаша сол, която би трябвало да изсипете в сифона на мивката. А по-късно залейте с 1 литър гореща вода.

Зехтин за мивката

Неприятните петна и следи от твърда вода по крановете на мивката се отстраняват елементарно с забрадка, напоена със зехтин, с която да ги забършете.

Ако коритото на мивката е алуминиево, също може да почистите със зехтин. Или пък може да заблестят с бебешко олио, нанесено с забрадка по крановете.

Бебешко олио за ваната

То е изключително дейно и при предотвратяване от мръсотии и бактерии във ваната и мивката в банята. Нанесете тъничък пласт бебешко олио по краищата на ваната. След това няма да полепват останки от паста за зъби и шампоан във ваната или мивката.

Петната откозметика изчезват с лак за коса

При гримиране сте изцапали обичаната си риза или рокля с козметика? Напръскайте с лак за коса и изчакайте 10 минути. После избършете с влажна гъба и най-после я пуснете в пералнята. Колкото и упорити да са петната, ще изчезнат.

Алуминиевото фолио чисти петна по стъкла и съдове

По огледалото или прозорците има петна? Може да ги премахнете с алуминиево фолио. Намачкайте на топка парче фолио и започнете да търкате. Този способ е изключително ефикасен при разчистване на загоряла лой или засъхнала храна по кухненските съдове.

Тебеширът пази приборите за хранене от потъмняване

Вилици, лъжици и ножове няма да потъмнеят с годините, като увиете парче тебешир в марля и го оставите в шкафа. Марлята ще всмуква влагата, а приборите ще останат като нови.

Водката убива бактериите от матрака
Изсипете малко водка в разпръсквач с пръскало и напръскайте деликатно матрака на леглото. Така ще убиете бактериите от него. А с цел да придадете прекрасен мирис на леглото, може да добавите във водката капка от обичаното си етерично масло - лавандула, да вземем за пример.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР