Тежки финансови проблеми за община Кюстендил, предава. Хазната е полупразна

...
Тежки финансови проблеми за община Кюстендил, предава. Хазната е полупразна
Коментари Харесай

Тежки финансови проблеми в община Кюстендил, над 150 служители остават без работа

Тежки финансови проблеми за община Кюстендил, предава . Хазната е полупразна поради извънредно ниската събираемост на налози от началото на годината.

Като мярка против колапса, от общината към този момент са връчили предупреждения на 150 чиновници от общински предприятия.   " Ще се записвам като безработна в бюрото по труда. Ще чакам обезщетение, с което мисля, че ще се оправим, тъй като мъжът ми остава на работа. Имаме уверението на кмета, че когато всички това отмине, ще се върнем на работа " , споделя Марияна Велкова.

" Извънредното състояние изисква изключително ограничения. Беше належащо на преминем на пестелив финансов режим . Над 55% за последните 45 дни са намалели приходи в Общината.

В номинално изражение това е над милион и 300 хиляди лв.. Всички действия в региона на културата, спортните мероприятия са спрени от 6 март. Трябваше неотложно да реагираме с всеобщо редуциране в тези звена, с цел да подсигуряваме качествени и бързи услуги от страна на общинската администрация ", изясни кметът на община Кюстендил Петър Паунов.

Той съобщи, че за момента е трябвало да бъде открито незабавно решение. " Общината има средства за още два месеца. Ако в общината не дойдат приходи, верроятно ще се посегне и към други звена ", изясни Паунов.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР