Тежки драми текат на Позитано 20 заради подредбата на претендентите

Тежки драми текат на Позитано 20 заради подредбата на претендентите ...

Кавги в БСП за евроизборите – Пирински и Неков аут от листата, Деница Златева водач.

Тежки драми текат на „Позитано” 20 заради подредбата на претендентите от БСП за депутати в следващия Европейски парламент. Според източници на Faktor.bg драмата ще продължи и на днешния пленум. Най-неочаквано за водач ще бъде предложена любимката на Корнелия Нинова – Деница Златева. Тя е и нейният фаворит за външен министър в евентуално правителство на БСП. Златева обаче е твърде недолюбвана от целия соцелит, иронично другарите я наричат „кариеристката”.

Втори в листата вероятно ще бъде лидерът на ПЕС Сергей Станишев. Въпреки заканите, Корнелия Нинова не събра кураж да го изхвърли, осъзнавайки, че ще си отвори тежък вътрешен фронт. Все още обаче второто място за бившия червен премиер било дискусионно. Новото ръководство на БСП трябвало да се задоволи само с опцията да го унижи като втори.

За трета писта се готви напористият депутат Александър Симов. На предишните евроизбори той не успя да се класира, но сега се опитва да си гарантира избираемо място, казват от „Позитано”.

Четвърти в листата гласят Петър Корумбашев, а надеждите са, че този път БСП ще успеят да вземат и пето място. За тази компромисна позиция ще се бори бившият икономически министър Драгомир Стойнев.

Към този момент от листата категорично са аут ветеранът на левицата Георги Пирински и уж случайно попадналият чрез преференции Момчил Неков. Пирински е недолюбван от Нинова, преди няколко месеца той оглави и бунта на левите, които се обявиха, че партията се ръководи еднолично, а гласът на колективния орган не се зачита.

До началото на февруари, когато листите трябва да бъдат окончателно обявени, все пак са възможни изненади. Кирил Добрев също искал да пробута свой млад кадър, а главната цел на Нинова била дори и Станишев да остане в листата, да бъде заобиколен от нейни хора./faktor.bg

Източник: dnesplus.bg