Тежки бяха дежурствата за спешните медици на МБАЛ–Пазарджик в последния

...
Тежки бяха дежурствата за спешните медици на МБАЛ–Пазарджик в последния
Коментари Харесай

Пиратки вкараха трима в болницата в Пазарджик

Тежки бяха дежурствата за незабавните медици на МБАЛ–Пазарджик в последния ден на 2019 година и първия ден на 2020г., оповестиха от болничното заведение.
Натовареността в Спешно поделение е съпроводена и от нападателно отношение на придружители на заболели, които са признати за прегледи.
Общо 123-ма пациенти са минали през отделението на 31 декември и 1 януари. От тях 33-ма са приети в болница. Прегледан е и един леко потърпевш от злополука, който е освободен за домашно лекуване. Петима препили с алкохол са нормализирани и изписани. Сред тях няма деца.
Трима са потърпевшите от пиротехнически произведения, които са потърсили здравна помощ. 43-годишен мъж е настанен в Ортопедично поделение с изгаряния по едната ръка. Двама мъже с пострадвания по очите са пренасочени към УМБАЛ “Св.Георги “ в Пловдив.
Трима пациенти с инфаркт са прегледани и настанени в Кардиологично поделение, а други трима с инсулт са изпратени в Неврологично поделение. 21 деца са минали през двата дни през Спешно поделение. Девет от тях, които са били с пневмонии, са ориентирани към детските отделения.
Най-малкото е двумесечно бебе, което е с инфектиране на белите дробове след вирусна зараза.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР