Тежката ситуация около COVID-19 няма да промени плановете на федерациятаСерия

...
Тежката ситуация около COVID-19 няма да промени плановете на федерациятаСерия
Коментари Харесай

Форматът на Серия А остава непроменен за догодина

Тежката обстановка към COVID-19 няма да промени проектите на федерацията

Серия " А " ще остане с 20 тима, даже и да се стигне до решение сезонът да не се доиграе. Това е последното мнение на Италианската футболна федерация. Със сигурност ще има изпадащи и влизащи тимове, тъй че общата численост на отборите в елита на Италия да остане непроменена.

Италианското държавно управление разгласи, че от 4 май ще се премине към Втора фаза на битката с COVID-19, което значи унищожаване на изключителното състояние и облекчение на част от възбраните в страната. Очакваше се, че това ще разреши и доиграването на сезона в Серия " А ". Според министъра на спорта Винченцо Спадафора обаче това ще се случи единствено в случай че има цялостно единогласие по отношение на медицинския протокол.

Вчера бе извършена видеоконференция сред представители на Асоциацията на играчите, Асоциацията на треньорите, Асоциацията на съдиите и Италианската футболна федерация. На нея е обсъждан проект " А ", при който шампионата да се доиграе, само че и проект " Б ", при който сезонът ще бъде преустановен прибързано.

Стигнало се е до решението, че даже и при втория вид ще има влизащи и изпадащи тимове, като не е било признато предлагането да няма изпадащи, а от Серия " Б " да влязат два тима и общият брой участници в Серия " А " за идващия сезон да стане 22 отбора.

Макар от УЕФА да сложиха период шампионатите да завършат до 2 август, на видеоконференцията е обсъждан и вид сезонът да се доиграе през август и даже през септември. /tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР