Тежката политическа криза беше ясна още преди редовните избори през

...
Тежката политическа криза беше ясна още преди редовните избори през
Коментари Харесай

Политолог: Няма невинни партии за положението, до което стигнахме

Тежката политическа рецесия беше ясна още преди постоянните избори през април, само че след това тя се задълбочи, тъй като антистатуквото не си представяше по какъв начин ще води това нещо ново, друго и друго, както се твърдеше в слоганите на предизборната акция. На път сме на забележим това, за което Айнщайн спекулира - когато се сблъскат материя и антиматерия, дали няма да се отвори черна дупка в българската политика.

Това разяснява пред Радио София политологът доктор Любомир Стефанов, преподавател в Нов български университет.

По думите му все по-трудно става да се представим в границите на 46-ото Народно заседание консенсус, който да докара до работещо държавно управление. Настоящите депутати са заети повече да се наименуват по най-странни, цинични и вулгарни способи и да горят мостове, вместо да наливат основите на канали за връзка.

Стефанов счита, че връчването на третия мандат ще има символно значение и ще покаже къде президентът Радев вижда последователност от служебния кабинет. Ще покаже визията на индивидът с най-голям рейтинг за политическия курс на страната.

" Може този път президентът да ни изненада и да връчи третия мандат не на Българска социалистическа партия, а на някоя от другите партии - " Изправи се БГ! Ние идваме " или на " Демократична България ". Може би неразчитането на знаците от гласоподавателите направи " ИТН " в основно настоящо лице в личния си неуспех. От партиите няма невинни за ситуацията, до което стигнахме. "

Според политолога всяка партия, която ще се яви на възможни трети парламентарни избори, ще бъде пострадала.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР