Тежката операция на сърцето, през която Сашо Диков премина преди

...
Тежката операция на сърцето, през която Сашо Диков премина преди
Коментари Харесай

Тежката операция на сърцето не го пожали. Лоши новини за Сашо Диков

Тежката интервенция на сърцето, през която Сашо Диков мина преди седмици, се е отразила фрапантно на другояче постоянно спортната му физическа форма. Дъщеря му Петя Дикова разгласява фотография с татко си в обществените си мрежи, от която е видно, че журналистът е неразпознаваем. Наскоро той претърпя 5-часова намеса за слагане на байпас на сърцето. Досега Диков живееше с 4 стента, само че те към този момент не вършели работа и се наложило да бъдат сменени с байпас.

Операцията била планувана, а когато лекарите „ отворили “ Стажанта, се изумили по какъв начин въобще сърцето му продължавало да работи. Разрезът бил дълъг 25 сантиметра и щял да остави пожизнен белег на тв водещия. Възстановяването обаче се оказало по-сложно, в сравнение с Сашо очаквал, въпреки бързо да се върнал на работа.
„ Физическото възобновяване върви пъклен постепенно. Иначе ментално съм обикновено. Далеч съм от физически старания. Трябват месеци, да се възстановя “, показа именитият тв водещ, който през този юли отпразнува 70-годишен празник.

Диков има проблеми с кръвното и от много време е на хапчета, макар че е някогашен първенец по ски, спортува постоянно, не пуши и съвсем не използва алкохол. „ Отдавам проблемите на два съществени фактора. Стресът в работата и неправилното хранене. Покрай безконечните задължения човек стартира деня на кафета, няма време за обяд, компенсира всичко на вечеря. Като се „ наплюсква “, за жалост. Човек би трябвало да живее тъкмо по противоположната скица – хубаво хранене заран и леко вечер “, споделя журналистът. За него не било изненада, че сърцето почнало да го предава още на млади години, тъй като имал потвърдена фамилна обремененост – висок холестерол, който докарва съдбовен инфаркт на татко му, когато бил едвам на 54 години.

В момента грижите за Сашо са поверени на щерка му Пипи и актуалната му половинка, за която Стажанта не желае да приказва обществено. От фотоса с дъщеря му се вижда, че и другото му заболяване е прогресирало. От много години Диков страда от витилиго – болест на кожата, при която се появяват бели петна върху нея вследствие на неактивност на клетките, които създават меланин. Диагнозата е извънредно рядка и визира единствено 1% от общото население на планетата. Причините за нея не са напълно ясни, само че съгласно лекарите се отключва при мощен прочувствен стрес. У нас още един прочут българин се бори със същото заболяване – артистът и режисьор Ники Илиев, при който заболяването се задейства след развода му с актрисата Саня Борисова.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР