Тежката милионерка ружа Илиева, сочена за най-богатата българка, попадна под

...
Тежката милионерка ружа Илиева, сочена за най-богатата българка, попадна под
Коментари Харесай

Разбитата пирамида за милиони била на най-богатата българка! Измамната й схема е колосална

Тежката милионерка ружа Илиева, посочена за най-богатата българка, попадна под ударите на прокуратурата. Антимафиоти от ГДБОП и сътрудници на ДАНС нахлули в офисите на ръководената от Игнатова мрежа от акции за криптовалута OneCoin в София, Варна и Велико Търново, написа в. Телеграф.

Иззети са сърварите, голям брой документи и са разпитани над 50 очевидци, заяви шефът на Спецпрокуратурата Иван Гешев. Той удостовери, че Ружа Игнатова е обвинена в Германия, а от наша страна е поискано подпомагане по следствието против нея.

Според немското обвиняване става дума за „ пирамидална конструкция за машинация с комерсиална цел, прогресивно набиране на клиенти и пране на пари “.

Немските управляващи имат подозрения, че със средствата са финансирани интернационалните незаконни групи и терористични организации. Само за три години активност в Германия OneCoin е набрала над три милиона консуматори. Криптовалутата е сходна на известната BitCoin, с тази разлика, че не е децентрализирана като оригинала, а може да се придобие само от „ Интеневънъл маркет “. Самото съдружие е записано като BitCoin Ltd. В Дубай. В София оперира като „ Уан Нетуърк Сървисис “ ЕООД с шеф 26-годишния Кристиян Манолов. Сърварите са конфискувани от офисите му на площад „ Славейков “ 6А. при самата акция на 17-18 януари са участвали представители на Европол и на гермнаските проверяващи органи.

В редица изявленията бизнесдамата дефинира OneCoin за блокчейн план, само че на практика, както обясниха от държавното упрекнати, активността й съставлява най-обикновена пирамида.

Според данните на българската прокуратура сега активността на обвързваните с OnCoin се проверява още в Англия, Ирландия, Италия, Съединени американски щати, Канада, Украйна, Литва, Латвия, Естония и доста други страни.

Проверка сподели, че Игнатова е упрекната през миналите години от немския финансов регулатор BaFin, че OneCoin служат като платежно средство, посредством което се заобикалят локалното законодателство, уреждащо платежните услуги.

Бизнесдамата Ружа Игнатова е известна у нас най-вече в светските среди . За първи път като основател на виртуалната валута OneCoin се промотира в общественото пространство през 2014 година, а година по-късно стартира да изкупува знакови здания в София, измежду които ресторант „ Крим “ и къщата на Моллов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР