Тежката катастрофа стана на 29 юли 2016 г. на пътя

...
Тежката катастрофа стана на 29 юли 2016 г. на пътя
Коментари Харесай

Шофьор, убил две момичета, иска съкратен процес

Тежката злополука стана на 29 юли 2016 година на пътя край хасковския парк Кенана. Тогава Делян карал лекия си автомобил "Ауди А6 " с висока скорост и блъснал странично мотопеда "Ямаха ", с който се движили 15-годишната Никол Щерева и 16-годишната Даяна Янакиева. Двете девойки починаха на място .

Днес Делян Делчев и адвокатката му се явиха пред Окръжния съд в Хасково, само че съвещание не бе извършено, тъй като обвиненият се оказа нередовно свикан, заяви локални медии. Шофьорът ще дава отговор пред магистратите за причиняване на гибел по несъобразителност на повече от едно лице.

Оказа се, че Делчев не е получил дубликат от обвинителния акт, което се изисква по закон. Заради това ръководителят на тричленния правосъден състав Миглена Тянкова му връчи обвиняването, само че не даде ход по процеса и го отсрочи за 15 март.

37-годишният мъж обаче съобщи, че ще желае скъсен развой без разпит на очевидци и специалисти. Това значи, че по закон присъдата му ще бъде понижена с една трета.

Родителите на Даяна – Ива и Милен Янакиеви и тези на Никол – Магдалена и Антон Щереви бяха конституирани като частни обвинители.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР