Тежката глоба от 5000 лв., която управляващите заложиха в Закона

...
Тежката глоба от 5000 лв., която управляващите заложиха в Закона
Коментари Харесай

ГЕРБ отстъпи от високите глоби за нарушения на здравните мерки

Тежката санкция от 5000 лева , която ръководещите заложиха в Закона за здравето против нарушителите на противоепидемичните ограничения, ще бъде съществено понижена . Престъпването на ограниченията ще се санкционира с 300 до 1000 лева , а при рецидив – от 1000 до 2000 лева, оферират група депутати от ГЕРБ с корекция в закона за изключителното състояние. Имуществената глоба от 15 000 лева , планувана до момента за юридически лица и еднолични търговци, също се орязва от 500 до 2000 лева при първо нарушаване, а при второ – от 2000 до 5000 лева

Управляващите са внесли и редица други промени в закона, който следва да бъде прегледан на второ четене в парламентарната правна комисия в неделя. Друга корекция визира въпроса по кои каузи ще продължат да текат периодите в интервала на изключителното състояние. Юристите на ГЕРБ наподобява са се стреснали от обвиняванията, че нарушават конституцията с първичното си предложение да се разреши на колегиите на Висшия правосъден съвет (ВСС) да дефинират кои ще бъдат тези производства. Затова са послушали предлагането, което направи правосъдният министър Данаил Кирилов – въпросните производства да бъдат изредени в приложение към изключителния закон. Такова е добавено към плана им.

Депутатите на ГЕРБ са записали още в законопроекта, че страната няма да изплаща дотации на политическите партии до прекратяването на изключителното състояние. Така съблюдават партийното решение, взето след абсурда с увеличените хонорари на народните представители. Парите, които партиите трябваше да получат от хазната през април, ще им бъдат изплатени чак в края на юни.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР