Тежката българска бюрократична машина все още е пречка за реализацията

...
Тежката българска бюрократична машина все още е пречка за реализацията
Коментари Харесай

Сагата на строителната Arco Vara в София продължава

Тежката българска бюрократична машина към момента е спънка за реализацията на плана Iztok Parkside в едноименния столичен квартал. Проблемът с прехвърлянето на улици от страната към общината тече към този момент над две години и половина и към момента не е позволен, излиза наяве от доклада на компанията зад него, Arco Vara.

За проблема естонското сдружение заяви през февруари т.г. По думите на Ивайло Мишев, шеф " Инвестиции Развитие " в " Арко Вара България ", става въпрос за неотчуждени в интерес на общината парцели, попадащи в нови улици.

" Докато в общия случай този проблем е обвързван с обезщетяване на частни притежатели, в нашия е въпрос на безплатно прекачване на такива парцели от страна на страната към общината, което не може да се случи повече от 2 години към този момент ", сподели той пред Money.bg още през март.

" Тъй като българската бюрократична машина към момента не е разрешила въпроса коя обществена институция има улиците, които водят до постройката, връчването на ключовете от жилищата се бави ", показват компанията.

Arco Vara показва, че балансовата стойност на плана е €7 милиона, а предстоящите доходи от продажби - оклоло €9 милиона.

" Добрите вести са, че клиентите към момента желаят да получат своите жилища и не са почнали да се отхвърлят от първичните контракти ", споделят още от компанията.

Iztok Parkside има три здания с общо 67 жилището, от които за 56 към този момент са подписани контракти за предварителна продажба.

Приходите на групата през второто тримесечие на 2019 година възлизат на €695 хиляди За същия интервал на м.г. те бяха €1,076 милиона, от които €337 хиляди от продължаваща и през днешния ден активност. За полугодието данните демонстрират доходи от €1,746 милиона, при €1,793 милиона от същата активност през предходния интервал.

По-голямата част от приходите идват от отдаването чартърен на търговски и офис площи в постройката на бул. " Мадрид " в София. От тях компанията е получила €178 хиляди за второто тримесечие и €350 хиляди за полугодието.

За трите месеца до края на юни Arco Vara регистрира оперативна загуба от €59 хиляди, а за полугодието - €54 хиляди

10 от жилищата на бул. " Мадрид " са продадени, излиза наяве от доклада. Строителството на първокласния комплекс край столичното село Лозен ще стартира през втората половина на тази година. Проектът планува 179 жилища и къщи, търговски пространства и детска градина. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР