Тежка зима заради войната на Русия в Украйна вещае екоминистърът

...
Тежка зима заради войната на Русия в Украйна вещае екоминистърът
Коментари Харесай

Министър: Заради войната ни очакват тежка зима

Тежка зима поради войната на Русия в Украйна вещае екоминистърът Борислав Сандов.

Третият мандат имаше повече смисъл да бъде даден от президента на Демократична България, съобщи вицепремиерът и министър на околната среда и водите Борислав Сандов пред Bulgaria ON AIR. Според него това не е гаранция, че е щяло да бъде формиран кабинет в границите на този парламент, само че партията имала по-добра диалогичност и взор върху обстановката.

" Ако Българска социалистическа партия реши да предлага собствен претендент за министър председател или държавно управление, в което те да имат превес, това изрично няма да бъде подкрепено от Демократична България ", акцентира Сандов.

" Има напрежение сред досегашните съдружни сътрудници, това изисква по-далновидни диалози. Ако не се стигне до основаване на ново държавно управление в границите на този парламент, то до два месеца би трябвало да се отиде на избори. През септември, преди да са се върнали учениците на учебно заведение, е доста мъчно да се вършат избори. Още по-трудно е да се прави акция ", съобщи той в предаването " Опорни хора ".

По думите му ни чака тежка зима, най-много поради външни фактори като войната в Украйна и всички пораждащи се последици.

Сандов е безапелационен, че ни би трябвало работещ парламент в тези времена на висока инфлация, газова рецесия и евентуална криза.

" Ако Русия реши да разшири фронта отвън Украйна, тогава неизбежно е значимо да има постоянно държавно управление и парламент, който да може да изрази изцяло волята на българския народ. Не имаме намерение да скъсаме дипломатически връзки с Русия, те просто би трябвало да почиват на Виенската спогодба за дипломатическите връзки ", означи екоминистърът.

Сандов не чака огромна вреда за енергетиката ни, защото сме огромен експортьор на електрическа енергия и в това време не сме огромен консуматор на газ. А и, по думите му, имаме обезпечени трасета за различни доставки.

" Хората не си дават сметка, че от време на време дребни неща, като да свалиш с един градус климатика, може да спести големи количества сила, без това да наруши твоя комфорт ", сподели още вицепремиерът и отсече, че " Топлофикация-София " не може да мине на мазут.

А самото сдружение употребява една трета от всички количества газ, използвани от страната.

" Има голямо обвързване към " Булгаргаз ". Това е дружество, което не желае да се модернизира. Случват се остарели софтуерни процеси, може да се създадат модернизации. Това дружество от дълго време е пред банкрут. София е зародила поради своите минерални води. Хиляди години по-късно не употребяваме тази минерална вода. Статуквото по този начин се е окопало и не желае промени, или по този начин си е навързало корупционните схеми, че по различен метод не би могло да съществува ", разяснява Сандов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР