Тежка земеделска техника на жълтите павета няма да има днес,

...
Тежка земеделска техника на жълтите павета няма да има днес,
Коментари Харесай

Без трактори, но с протест на миньори и енергетици на жълтите павета

Тежка земеделска техника на жълтите павета няма да има през днешния ден, само че е плануван различен митинг.

Конфедерация на труда „ Подкрепа “ и КНСБ провеждат Национален протестен митинг-шествие на миньори и енергетици от цялата страна от въгледобивния бранш, оповестява Българска телеграфна агенция.

Акцията, озаглавена „ За ясно и несъмнено енергийно бъдеще на България! “, ще стартира в 11,30 часа от площад „ Свети Александър Невски ” в столицата.

Участниците в шествието ще се придвижат по улиците „ Оборище ” и „ Георги Раковски ” и по булевардите „ Цар Освободител ” и „ Княз Александър Дондуков ” до формалния вход на Министерския съвет, където от 12 часа ще се организира Национален протестен протест. 

Според уредниците се очаква да се включат " хиляди служащи от целия въгледобивен бранш на страната ".

" След митинги по места те ще повдигнат и в София гласа си с искане за опазване на работните си места и приходите си, както и ще изразят несъгласието си с по този начин наречените териториални проекти за обективен преход на трите въглищни района Перник, Кюстендил и Стара Загора ", се казва в известието от синдикатите. По техни данни пряко наранени са близо 20 000 работни места, а индиректно – над 80 000.

Иначе в 9:00 Министерство на вътрешните работи заяви, че на територията на страната няма затворени пътни артерии. Граничните пунктове работят с естествен темп.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР