Тежка загуба грози Украйна, ако не приеме условията на Русия,

...
Тежка загуба грози Украйна, ако не приеме условията на Русия,
Коментари Харесай

Лукашенко: Украйна по-добре да приеме условията на Русия, иначе я грози тежка загуба

Тежка загуба грози Украйна, в случай че не одобри изискванията на Русия, смята президентът на Беларус Александър Лукашенко, представен от ТАСС. Според него тези условия са изцяло допустими.

По негови думи условията, които Русия е сложила на Украйна за споразумяване на продължаващия спор сред двете страни, са " допустими "  и Киев би трябвало да подпише съглашението с Москва.

Намесата на Русия в Украйна скоро ще приключи, но Киев може да завърши с подписването на " акт за капитулация ", в случай че избере да не подпише в този момент наличния контракт с Москва, предизвести Лукашенко.

Според него Русия " няма да загуби в тази война ".

" Как свършва войната, в случай че една от страните победи, Япония знае това по-добре от мен ", загатна той, представен от нюз.бг.

Лукашенко акцентира, че разчита на бързото привършване на съветската специфична интервенция в Украйна и постигането на мир. " Убеден съм, че в близко бъдеще този спор - интервенцията на Русия - ще завърши спокойно ", изтъкна той.

Лукашенко бе безапелационен, че Беларус няма да бъде замесен в този спор.  " На процедура съм уверен, че няма да се наложи да се бием с Украйна. Западът няма да може да ни въвлече в спора. Ние сме задоволително умни, с цел да не попадаме в него, въпреки че американците и техните сътрудници ни тласкат натам ", означи той.

Президентът съобщи и че страната му е свалила " най-малко две " ракети, изстреляни от територията на Украйна предходната седмица.

Ако Украйна " продължи да предизвика " Минск, той ще би трябвало да реагира, предизвести президентът пред японската телевизия TBS, представена от белоруската държавна осведомителна организация БелТА.

Преди дни Лукашенко още веднъж разгласи, че страната му е прихванала ракета, изстреляна против територията й от Украйна.

Той обаче бе безапелационен, че Беларус ще се опълчи на опитите за въвличането му в спора оттатък границата.

В неделя съветски и украински публични представители дадоха най-оптимистични оценки за напредък в двустранните договаряния до този миг.

Украйна съобщи, че е подготвена да договаря, но не и да се съобщи или да одобри ултиматуми.

Вчера руският външен министър Сергей Лавров съобщи, че мирните договаряния с Украйна не са били лесни, само че има известна вяра за реализиране на компромис и неутралитетът на Украйна се разисква съществено.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР