Тежка водна криза има и в Дупница. Местни граждани излязоха

...
Тежка водна криза има и в Дупница. Местни граждани излязоха
Коментари Харесай

Дупница също 2 месеца без вода, хората се вдигнаха на протест

Тежка водна рецесия има и в Дупница. Местни жители излязоха на митинг поради безводие. Промишлената зона на града от два месеца е без доставяне с вода. В региона има както обекти на компании, автокъщи, заведения и така нататък, по този начин и над 50 къщи, в които живеят хора. Тази част от града се доставя с промишлена вода от „ Напоителни системи “ по подписан контракт.

„ Те просто я стопираха в един миг и никакво пояснение не беше обещано. В един дребен град всички се познаваме, имаме телефони на другари и познати, започнахме да звъним, да питаме. Отговориха ни, че просто няма да има вода “, описа един от засегнатите пред bTV.

След среща с кмета и ангажимент от негова страна казусът да бъде решен, безусловно за час пуснали водата, след което я спрели и дори кранът бил заварен: „ Казаха, че вода няма да има, да си търсим различни източници “, показа той.

Междувременно, опасенията са и че при пожар може да стане същинско злополучие, защото и пожарните хидранти в промишлената зона са вързани към промишлената вода.

От „ Напоителни системи “ обясниха, че съблюдават график, подаден от Министерство на околната среда и водите, като отговор по кое време ще има вода няма все още. Язовир „ Дяково “ е единствено на 36 % от цялостния си размер.

„ Почти целият град се храни от нашите доходи. Това не ги интересува, за тях наподобява е значимо да подават вода на теца – всякакви там пернишки мутри да не престават да вършат милиони “, безапелационен беше един от протестиращите.

На място имаше и полицейско наличие.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР