Тежка техника ще влезне в авариралото метро между Театрална и

...
Тежка техника ще влезне в авариралото метро между Театрална и
Коментари Харесай

Вкарват тежка техника за ремонта на метрото

Тежка техника ще влезне в авариралото метро сред " Театрална " и " Хаджи Димитър " след среднощ.

Това стана ясно от коментар на кмета на София Йорданка Фандъкова във " фейсбук " във връзка

Фандъкова разясни, че екипи от инженери на " Метрополитен " и строители са почнали демонтажа на релсите в 30-метров сектор преди станция " Хаджи Димитър ".

" Вчера към 18 ч получихме сигнал от дежурния диспечер за надигане на релсовия път. Движението на влаковете беше спряно незабавно. При отклоняване на релсите над 5 мм се задействат системите за сигурност, които са реагирали незабавно ", изясни кметът.
 Шефът на метрото не се ангажира със период за ремонта
Шефът на метрото не се ангажира със период за ремонта

Все още не са ясни аргументите - най-вероятно Перловската река е наводнила трасето

След демонтажа на релсите, ще стартира ремонт на траверсите и бетона на релсовия път. " В момента се работи с дребна строителна техника, а след среднощ, когато спре придвижването на влаковете по третата линия, ще влязат по-големи машини и вагони, с които да се извозят материалите " , съобщи кметът.

По думите ѝ с разкриването на сектора ще се откри повода, довела до надигане. До момента е ясно единствено, че високото равнище на подземните води е повишило водния натиск, което най-вероятно е повода за надигането на релсовия път, добави Фандъкова.

За да подсигуряваме цялостна сигурност и да не се допусне компрометиране на оборудването, ще бъдат направени спомагателни сондажи, увери градоначалникът.

Тя удостовери че преди да има изясненост за аргументите, не може да се даде прецизен период за възобновяване на придвижването в сектора.
 Новото метро спря сред станциите
Новото метро спря сред станциите " Театрална " и " Хаджи Димитър "

Технически са причините
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР