Тежка техника премахва 3-метровите наноси по улиците на Каравелово, съобщи

...
Тежка техника премахва 3-метровите наноси по улиците на Каравелово, съобщи
Коментари Харесай

Тежка техника премахва 3-метровите наноси по улиците на Каравелово

Тежка техника отстранява 3-метровите наноси по улиците на Каравелово, заяви bTV. Това стана седмица след потопа 3-метрови наноси от дървета, тиня и камъни не престават да са по улиците на карловското село Каравелово. 

Доброволци също оказват помощ на хората да разчистят дворовете си.

Припомняме, поради проливен дъжд и непочистени речни корита на 2 септември бяха наводнени карловски села - с. Каравелово, с. Слатина, с. Богдан, с. Войнягово, с. Столетово, с. Розино, с. Христо Даново и с. Дъбене.

В село Каравелово стопани и доброволци имат потребност от колички и лопати, надяват се дребни багерчета да могат да изриват тинята от домове и дворове. Макар да изгребват тинята от домовете си жителите на селото нямат изясненост общината или страната какво ще направи за възобновяване на имуществото им.

Същевременно инж. Димитър Куманов от риболовно съдружие " Балканка " съобщи, че огромните наводнения в трите села в Карловско са типично проявяване на резултата от климатичните промени. Според него това ще е още по-изразено в бъдеще. Дълги интервали на суша и къси и бурни интервали на потопи - все по-често ще се случва. Лошото е, че това е в планетарен мащаб, изясни Куманов.

" Именно дърветата са понижили скоростта на течението и са задържали вода. Тя се е разляла в нивите на безвредно място вместо да отиде в село Баня и надолу в Трилистник. Ако не беше гората, последното село несъмнено щеше да е в Егейско море ", сподели инж. Куманов. Причина за бедствието в селата може и да е сеч, само че може и да е едно дърво, което е паднало и не е почистено на време, добави той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР