Тежка техника е унищожила дюните на къмпинг Смокиня, установява проверката

...
Тежка техника е унищожила дюните на къмпинг Смокиня, установява проверката
Коментари Харесай

Булдозер е разорал цялата плажна ивица на къмпинг Смокиня

Тежка техника е унищожила дюните на къмпинг " Смокиня " , открива инспекцията на място на Регионалната ревизия по околна среда в Бургас , осведоми Българска национална телевизия.

Булдозер е разорал цялата плажна линия и е натрупал камари с пясък пред караваните и бунгалата. Част от екопътеката, водеща към плажа, е демонтирана, а една от дюните е пресечена от тежката машина.

 Експерти на Ангелкова ревизират къмпинг Смокиня
Експерти на Ангелкова ревизират къмпинг Смокиня

След сигнал за нерегламентирани действия

Директорът на екоинспекцията в Бургас Тонка Атанасова е направила и още един оглед, откакто информация в кадастъра посочила, че близо 300 квадратни метра от разровените дюни са на територията " песъчлив плаж ", който е държавна благосъстоятелност.

" Тъй като през вчерашния ден не можахме да установим причинителя, още в понеделник ще бъде направено геодезическо снимане с сътрудниците от Министерството на туризма, с цел да определим дали тези дюни, които са разрушени сега, попадат в концесионната повърхност ", сподели Атанасова пред публичната телевизия.

По думите ѝ за сходно нарушаване законът планува санкция в размер от 1 000 до 10 000 лв..

Плажът е възложен на концесия и по закон концесионерът би трябвало да се грижи целогодишно за положението му.

 Снимка 399906
Източник:

Според екоинспекцията в Бургас з аличаването на дюната няма по какъв начин да стане без знанието на концесионера , само че досега никой не желае да свидетелства по кое време тъкмо и кой е разорал дюните.

Припомняме, през вчерашния ден Министерството на туризма осведоми, че стартира инспекция на дюните на къмпинг " Смокиня " във връзка сигнал за нерегламентирани действия на дюните.

 Снимка 399903
Източник:

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР