Тежка спасителна акция се проведе в Пирин, съобщи здиректорът на

...
Тежка спасителна акция се проведе в Пирин, съобщи здиректорът на
Коментари Харесай

Тежка спасителна акция се проведе в района на връх Дженгал в Пирин

Тежка избавителна акция се организира в Пирин, заяви здиректорът на Планинската избавителна работа Емил Нешев, представен от " Фокус ".

Сигналът за случая е постъпил в 17.25 часа. Туристка е получила тежки контузии. Предполага се, че дамата е родом от Банско, а възрастта й е към 40 години. Постъпило е искане за незабавна евакуация с хеликоптер, защото контузиите са били доста съществени.

Първа група са тръгнали шестима планинска спасители, с цел да съумеят да доближат в точния момент потърпевшата . Междувременно е тръгнала и хеликоптерна акция. За разрешаването на случая от ПСС са се свързали с Министерство на вътрешните работи и Министерство на защитата и напредналото време на светлата част на денонощието не е разрешило повдигането на хеликоптер, която е траяла като наземна.

Екип от 24 планински спасители от отрядите Банско, Разлог и Добринище са се присъединили в допълнение. Акцията е завършила в 2.30 часа сутринта, като дамата е била избавена.

Емил Нешев благодари на всички, взели присъединяване в избавителната акция както на представителите на Министерство на вътрешните работи, по този начин и на Министерство на защитата и всички спасители, са работили на терен с риск за живота си. -->



Не е известно, за какво дамата е била сама.
" Ранената жена е откарана в болничното заведение в Разлог. Има голям брой контузии, като най-сериозната е черепно-мозъчна, има доста пострадвания в горните и долните си крака, голям брой охлузвания и рани " , добави още Емил Нешев.



Директорът на ПСС означи, че е извънредно належащо и неотложно в България да има хеликоптери за избавителна активност, защото единствено това е методът да успеем да осигурим безвреден и бърз превоз на потърпевш, изключително в такива отдалечени местности и е доста случаи това е животоспасяващо.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР